ADVERTISEMENT
News

Propunere inedită în Sectorul 2. Ce își dorește primarul Radu Mihaiu pentru cetățenii săi

Autor: Flaviu Popa | 15.10.2020 | 23:22
Propunere inedită în Sectorul 2. Ce își dorește primarul Radu Mihaiu pentru cetățenii săi
Primarul Radu Mihaiu vrea o pistă de biciclete de 3.5 kilometri. Foto: Facebook

Primarul ales al Sectorului 2 propune deschiderea spațiilor verzi din jurul blocurilor, fiind de părere că acest lucru ar ajuta oamenii să treacă mai ușor peste pandemie.

ADVERTISEMENT

Radu Mihaiu a anunțat că autoritățile locale vor organiza dezbateri publice cu oamenii în acest sens, pentru a vedea exact care este dorința populară.

Planul primarului pare mai degrabă futurist, pentru că propune o mai bună socializare între vecini, în condițiile în care pandemia nu pare tocmai cel mai bun moment pentru un astfel de lucru.

ADVERTISEMENT

Radu Mihaiu vrea să redeschidă spațiile verzi din jurul blocurilor

De fapt, ce vrea Radu Mihaiu, este să dea jos gardurile care împrejmuiesc toate spațiile verzi din jurul blocurilor, pentru ca oamenii să poată frecventa mai ușor aceste spații.

Deschidem spaţiile verzi din jurul blocurilor – e una dintre propunerile lansate în campanie care a născut uşoare controverse. Ideea noastră presupune ca gărduleţele din jurul acestor mici oaze de verdeaţă să fie îndepărtate. Spaţiul să fie amenajat şi întreţinut de Primărie. Acolo unde se întâlnesc mai multe terenuri de genul acesta să fie ordonate ca un mic părculeţ pentru oamenii din zonă. Ne-am gândit că prin această schimbare am putea aduce o îmbunătăţire majoră a spaţiului comun. În plus, speranţa noastră este că în aceste mini-parcuri oamenii din zonă ar putea să îşi petreacă mai plăcut timpul liber, să îşi cunoască mai bine vecinii şi să se lege mai multe relaţii în comunitate“, a scris primarul USR pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Deși majoritatea cetățenilor s-au arătat încântați de propunere, unii se tem că ADP nu are capacitatea necesară în plină pandemie de a îngriji acele spații verzi.

În primul rând trebuie spus că aceste spaţii sunt în multe cazuri în proprietatea administraţiilor. Va fi obligatoriu ca Primăria să organizeze dezbateri publice cu oamenii din blocurile aferente fiecărui spaţiu. Această schimbare poate fi făcută doar printr-un parteneriat şi după o analiză clară a situaţiei specifice acelui loc. Fiecare opinie trebuie ascultată. Cea mai întâlnită îngrijorare până acum este legată de capacitatea ADP de a îngriji aceste spaţii verzi. De înţeles. Încrederea oamenilor în acest serviciu este foarte afectată după mulţi ani în care lucrurile nu au mers bine. Însă eficientizarea ADP e oricum una din priorităţile mele principale în acest mandat“, a explicat primarul.

ADVERTISEMENT

Mihaiu le-a transmis cetățenilor că pot apela cu încredere Poliția Locală atunci când au nemulțumiri după redeschiderea spațiilor verzi.

„Înţeleg aceste îngrijorări. Totuşi, pentru astfel de situaţii plătim Poliţia Locală. Ei vor trebui să îşi facă treaba şi să se asigure că cei care încalcă legea sunt traşi la răspundere. Nu putem să ne dezvoltăm comunitatea luând mereu în considerare situaţiile în care se încalcă regulile. Legea este lege pentru toţi”, a precizat politicianul.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!