Premier League

Propunere inedită pentru terminarea sezonului în Premier League! Meciurile să se dispute în China

03.04.2020 | 13:12
Propunere inedita pentru terminarea sezonului in Premier League Meciurile sa se dispute in China
ADVERTISEMENT

Premier League, la fel ca restul marilor campionate din Europa, a fost amânat din cauza pandemiei de coronavirus. Englezii caută variante pentru reluarea campionatului, iar ultima proprunere a fost de-a dreptul inedită. Meciurile să se dispute în China, ţara de unde a pornit virusul COVID-19.

Discuţii pentru terminarea sezonului în Premier League

Pe 13 martie, oficialii Premier League au luat decizia să amâne meciurile din finalul sezonului până pe 4 aprilie. Şase zile mai târziu, pe 19 martie, prima ligă a Angliei a primit al doilea termen pentru reluarea activităţii, 30 aprilie, însă sunt şanse minime ca această dată să fie respectată.

ADVERTISEMENT

Vineri va avea loc o nouă rundă de discuţii privind terminarea sezonului în Premier League. Conform The Athletic, unul dintre cluburile din prima ligă a Angliei a venit cu o propunere inedită, care va fi discutată cu această ocazie.

“Un club din Premier League a venit cu sugestia să fie explorată fezabilitatea ca sezonul să fie încheiat în afara ţării. China este una dintre destinaţiile sugerate”, au scris jurnaliştii de la The Athletic.

ADVERTISEMENT

Pierderi uriaşe dacă sezonul 2019-2020 din Premier League va fi “îngheţat”

Prioritatea englezilor este să ducă la bun sfârşit sezonul 2019-2020 din Premier League. După ce belgienii au anunţat că au de gând să “îngheţe” campionatul, UEFA a intervenit şi a ameninţat cu sancţiuni dure pentru ţările care vor apela la această variantă.

“Cum participarea în cupele europene e determinată de rezultatele sportive la sfârșitul unei competiții interne complete, orice abandon prematur ar putea naște îndoieli. UEFA își rezervă dreptul de a alege ce echipe vor fi admise în întrecerile continentale pentru sezonul 2020-2021”, a declarat Aleksander Ceferin.

ADVERTISEMENT

Cluburile din Premier League îşi doresc să termine pe teren sezonul 2019-2020 dintr-un alt motiv. Prima ligă din Anglia ar urma să piardă 762.000.000 de lire sterline, bani proveniţi din drepturile TV, dacă meciurile din actuala stagiune nu s-ar mai juca.

Cum arată în acest moment clasamentul în Premier League

Sezonul 2019-2020 din Premier League a fost amânat în etapa a 29-a, când Liverpool ocupa primul loc şi avea un avans de 25 de puncte faţă de Manchester City. “Cormoranii” aşteaptă primul titlul de campioană a Angliei după 30 de ani, însă pandemia de coronavirus le-a dat planurile peste cap.

ADVERTISEMENT

Leicester City, Chelsea şi Manchester United ocupă locurile 3, 4 şi 5. Dacă TAS va menţine excluderea lui Manchester City din cupele europene, cele trei formaţii şi Liverpool ar putea ajunge în grupele Ligii Campionilor. Bournemouth, Aston Villa şi Norwich sunt formaţiile care ocupă ultimele trei locuri, care duc în liga a doua.

ADVERTISEMENT
Tags: