Premier League

Propunere șoc în Premier League. Meciurile rămase de jucat să dureze mai puțin de 90 de minute!

05.05.2020 | 15:19
Propunere soc in Premier League Meciurile ramase de jucat sa dureze mai putin de 90 de minute
ADVERTISEMENT

Președintele Federației engleze, Gordon Taylor, 72 ani, a vorbit pentru postul de radio BBC4 despre modul în care va trebui să revină fotbalul în actualitate, pentru a se putea încheia acest sezon, din care au mai rămas de jucat nouă meciuri.

Ideea ca meciurile din Premier League să dureze mai puțin de 90 de minute pusă în discuție

Gordon Taylor a enunțat câteva dintre punctele cuprinse în așa numitul Project Restart, minuțiosul program pus la punct de către federația engleză în acest scop. Unul dintre puncte reprezenta o propunere șoc, aceea ca meciurile să se dureze mai puțin decât tradiționalele 90 de minute!

ADVERTISEMENT

Oficialii FA au în vedere o serie de măsuri pentru îmbunătățirea siguranței jucătorilor și a personalului pe fondul crizei coronavirusului, incluzând disputarea partidelor pe terenuri neutre și permiterea de a efectua până la cinci înlocuiri pe durata jocului.

Gordon Taylor spune că federația e deschisă la orice propunere

Dar Taylor susține că o altă propunere radicală de scurtare a fiecărei jumătăți de meci este pe masă înaintea discuțiilor de finalizare a Project Restart.

ADVERTISEMENT

Întrebat despre cum va fi dus la bun sfârșit acest sezon Gordon Taylor a răspuns. „Va trebui să așteptăm și să vedem. Vorbesc despre protocolul care iese acum, dar vorbesc și despre viitor.

Mai mult ca sigur vor fi acceptate cinci înlocuiri pe meci

Nu știm viitorul, ceea ce știm sunt propunerile care s-au făcut și ideile cu care s-a venit. Mai multe înlocuiri, posibil ca meciurile să nu mai aibă durata a 90 de minute, ci mai puțin, terenuri neutre, sunt o serie de lucruri de pus în discuție.

ADVERTISEMENT

Acum trebuie să vedem ce propuneri vor fi agreate și să trebuie să așteptăm ca managerii, antrenorii și jucătorii să le asimileze, pentru a ști și punctul lor de vedere.

Trebuie să se pronunțe și cluburile

Cu siguranță varianta cu cinci înlocuiri este un aspect important de care vom ține cont și care are mari șanse să se realizeze. Nu înseamnă că dacă poți face cinci înlocuiri nu poate fi luată în discuție și ideea scurtării duratei unei partide. E de văzut care vor și și părerile celor de la cluburi”.

ADVERTISEMENT

Președintele EFL, Rick Perry, spune că personal nu a discutat o asemenea soluție, dar acum orice idee e binevenită, mai ales că trebuie să ne gândim și la oboseala jucătorilor și la riscul crescut de accidentări, devreme ce aceste nouă etape se vor disputa în timp record.

ADVERTISEMENT