News

Propunere surprinzătoare a liberalilor pentru șefia TVR. Înlocuitorul Doinei Gradea, ales din curtea Antenei 3

13.03.2021 | 20:56
Propunere surprinzatoare a liberalilor pentru sefia TVR Inlocuitorul Doinei Gradea ales din curtea Antenei 3
ADVERTISEMENT

Liberalii i-au propus funcția de președinte-director general al TVR jurnalistului Radu Tudor, realizatorul emisiunii „Punctul de întâlnire” de la Antena 3, scrie G4Media, citând  surse politice.

Contactat de G4Media, Radu Tudor a refuzat să comenteze această informație.

Radu Tudor (50 de ani) și-a făcut debutul ca ziarist de televiziune tot la televiziunea publică în 2002, fiind  consilier al fostului director al TVR Valentin Nicolau până în 2004.

ADVERTISEMENT

Tudor lucrează acum la unul dintre posturile de televiziune critice la adresa puterii actuale, el remarcându-se în mod deosebit în zona analizei militare.

Negocieri complicate în  coaliție

Actuala putere vrea să schimbe conducerile actuale ale posturilor publice de radio și televiziune, însă coaliția de guvernământ nu s-a pus de acord asupra procedurii și nominalizările. Chestiunea trebuia tranșată în ședinția de luni a liderilor coaliției, însă acest subiect a fost amânat.

ADVERTISEMENT

Radu Tudor nu este primul nume care apare ca posibil înlocuitor al actulului șef de la TVR, Doina Gradea. La începutul acestei luni a mai fost vehiculat numele Mădălinei Dobrovolschi. Aceasta a debutat în presă tot în televiziunea publică.

Ea a fost purtător de cuvânt al Administrației Prezidențiale până acum doi ani când a demisionat din funcție. Ulterior, pentru o scurte perioadă, Mădălina Dobrovolschi a realizat o emisiune la postul Realitatea Plus. Numirea ei ar fi fost agreată de către președintele Klaus Iohannis.

ADVERTISEMENT

Potrivit unei înțelegeri preliminarea între PNL și USR-PLUS, liberalii ar urma să desemneze viitorul șef al televiziunii publice, în timp ce formațiunea condusă de către Dan Barna și Dacian Cioloș ar urma să propună șeful postului public de radio.

UDMR ar fi trebuit să primească șefia agenției de știri a statului, Agerpres, însă acordul din coaliție a fost întârziat pentru că Uniunea a cerut dreptul de desemna viitorul Avocat al Poporului, fapt ce a complicat negocierile din coaliție pe această temă astfel că deocamdată nu s-a ajuns la un acord pe tema acestor funcții.

ADVERTISEMENT
Tags: