News

Propunerea controversată a unui imunolog de top.”Oamenii ar trebui să iasă afară, la soare”

10.04.2020 | 20:39
Propunerea controversata a unui imunolog de topOamenii ar trebui sa iasa afara la soare
ADVERTISEMENT

Oamenii ar trebui să iasă afară, la soare, întrucât ar ajuta la distrugerea noului coronavirus, spune un imunolog de top într-o declarație controversată.

Un imunolog susține că oamenii ar trebui să stea afară

Peter Openshaw este profesor de medicină experimentală la Imperial College din Londra și spune că oamenii ar trebui să stea în razele soarelui, întrucât acesa poate distruge materialul genetic al noului coronavirus.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, profesorul spune că măsurile impuse de autoritățile din întreaga lume nu trebuie privite ca o pedeapsă și nici nu sunt lipsite de sens.

“Este foarte important ca oamenii să înțeleagă când trebuie să asculte de știință și să nu facă lucruri care să răspândească infecția. Dar, personal, nu văd ce este rău în a sta în soare și a profita de raze.

ADVERTISEMENT

Soarele este foarte dăunător virusului, îi distruge materialul genetic, așa că statul afară pare logic pentru mine”, spune profesorul, potrivit DailyMail.

Măsurile de distanțare socială rămân în vigoare și în Marea Britanie

Între timp, Brandon Lewis, secretarul Irlandei de Nord, a declarat că oamenii nu ar trebui să facă diverse călătorii în această perioadă.

ADVERTISEMENT

“Înțeleg logica lui Peter. Motivul pentru care spunem oamenilor să nu iasă la soare este acela că odată ce încep să iasă, vor ieși tot mai mulți și ne vom trezi cu un număr mare de oameni în același loc. Nu putem avea asta”, spune Lewis.

Prim-secretarul de stat britanic Dominic Raab a declarat că este prea devreme pentru ca autoritățile să înceapă să ridice restricțiile de distanțare socială, introduse luna trecută

ADVERTISEMENT

Raad a spus că nu vor începe să analizeze din nou măsurile decât la finalul săptămânii viitoare.

ADVERTISEMENT
Tags: