Sport

Propunerea FRH care a enervat cluburile din Liga Națională: sală de 2500 de locuri pentru fiecare echipă! Noi reguli privind transmisia la TV. Exclusiv

30.06.2020 | 18:08
Propunerea FRH care a enervat cluburile din Liga Nationala sala de 2500 de locuri pentru fiecare echipa Noi reguli privind transmisia la TV Exclusiv
ADVERTISEMENT

Marți a avut loc o ședință a Consiliului de Administrație a FRH prin care s-au pus la punct unele lucruri privind caietul de sarcini din noul sezon. Ședința nu a fost lipsită de scântei, unele propuneri ale FRH nefiind bine văzute de reprezentanții cluburilor.

Principala nemulțumire a cluburilor a fost reprezentată de propunerea președintelui Alexandru Dedu care ar vrea ca echipele din Liga Națională să joace în săli cu o capacitate de minimum 2500 de locuri începând cu anul viitor.

ADVERTISEMENT

Din informațiile FANATIK, această inițiativă nu a fost bine primită de unii reprezentanți ai cluburilor care nu au posibilitatea să pregătească o sală de 2500 de locuri pentru meciurile din campionatul intern.

Propunerea FRH care a enervat cluburile din Liga Națională: sală de 2500 de locuri pentru fiecare echipă!

Este greu de crezut că acest proiect va trece prin votul Consiliului, însă inițiativa a agitat puțin apele și unii președinți se gândesc cum vor rezolva această problemă când nu există o asemenea infrastructură în unele orașe.

ADVERTISEMENT

Un alt aspect dezbătut la ședința Consiliului de Administrație este cel al televizărilor. Oficialii FRH vor să creeze un produs mai marketabil, așa că au venit cu o serie de propuneri de modificare a caietului de sarcini pentru noul sezon.

TVR va transmite noul sezon din Liga Națională! Noi reguli propuse: interviuri în pauza meciului cu antrenorii și jucătorii

TVR va transmite și noul sezon din Liga Națională, iar din acest an, televiziunea publică a cerut FRH ca echipele să închirieze sălile cu cinci ore înainte de meci și încă patru ore după finalul lui. Este o inițiativă la care, din nou, unii membri au strâmbat din nas, în condițiile în care perioada de închiriere va fi mult mai mare și costurile mai însemnate, în condițiile în care drepturile tv rămân la aceeași valoare ca și anul trecut.

ADVERTISEMENT

Mai mult, antrenorii și unul dintre jucători vor fi nevoiți să dea un interviu televizat cu două zile înainte de meci. O altă inițiativă este aceea ca antrenorul și un jucător sau jucătoare să dea un interviu de două minute în pauza meciului.

TVR plătește 400.000 de euro pe sezon pentru drepturile tv din Liga Națională! Noul sezon începe pe 19 august

Iar, după finalul meciului, antrenorii și jucătorii vor putea vorbi cu mass-media care nu este deținătoare de drepturi abia la 30 de minute după încheierea meciului. La aceste inițiative, unii antrenori și-au exprimat nemulțumirea, mai ales în cazul interviurilor la pauza meciului, motivând ar trebui să își mobilizeze echipa în pauza meciului, mai ales că poate fi un meci tensionat.

ADVERTISEMENT

Televiziunea Română plătește cu 400.000 de euro pe sezon pentru transmiterea Ligii Naționale de handbal masculin și feminin. Noul sezon începe pe data de 19 august 2020 la masculin și pe 27 august la feminin.

Stragiunea precedentă nu a putut fi finalizată din cauza pandemiei de coronavirus. Nu s-au acordat titluri nici la feminin și nici la masculin și nicio echipă nu a retrogradat. Excepție face Corona Brașov, exclusă la începutul anului din cauza scandalului de dopaj. Corona va juca în Divizia A de la anul.

  • 400.000 de euro pe an plătește TVR pentru drepturile TV
  • 19 august este data de start a Ligii Naționale de handbal masculin

 

ADVERTISEMENT