News

Propunerea medicului Adrian Streinu-Cercel pentru limitarea transmiterii Covid-19: ”Să testăm la fiecare scară de bloc”

Medicul Adrian Streinu-Cercel vine cu o propunere de ultim moment pentru stoparea infecțiilor cu Covid-19 în România. Acesta vorbește despre o posibilă testare la fiecare scară de bloc.
24.10.2021 | 14:22
Propunerea medicului Adrian StreinuCercel pentru limitarea transmiterii Covid19 Sa testam la fiecare scara de bloc
ADVERTISEMENT

Președintele Comisiei pentru Sănătate Publică din Senat, medicul Adrian Streinu-Cercel, propune o nouă modalitate pentru a încerca limitarea transmiterii virusului Covid-19.

În opinia fostului manager de la Institutul ”Matei Balș”, în următoarea perioadă s-ar impune testarea anti-Covid ”la fiecare scară de bloc”.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, senatorul PSD vine cu o serie de vești nu foarte încurajatoare legate de evoluția pandemiei din țara noastră. Acesta se aşteaptă ca numărul cazurilor să crească în perioada următoare şi a subliniat că efectele măsurilor luate de autorități, care vor intra în vigoare de luni, se vor vedea abia după 6 săptămâni.

”Să testăm la fiecare scară de bloc”, propunerea medicului Adrian Streinu-Cercel pentru limitarea transmiterii Covid-19

Medicul Streinu-Cercel spune că o depistare rapidă a infecției cu Covid-19 face ca șansa de supraviețuire a persoanei bolnave să fie una mult mai mare.

ADVERTISEMENT

”Ar trebui luate o serie de măsuri prin care să se încerce limitarea transmiterii acestui virus, ba mai mult decât atât, să începem să testăm la fiecare scară de bloc, în aşa fel încât să dăm oamenilor o şansă de a fi diagnosticaţi din prima, pentru că la un diagnostic precoce, şansa de supravieţuire creşte considerabil”, a declarat dr. Adrian Streinu-Cercel, duminică, la Biblioteca Naţională, unde se desfăşoară ”Maratonul vaccinării pentru viață”.

Pus să explice cum s-ar realiza practic această testare ”la fiecare scară de bloc”, medicul a spus că epidemiologii ar trebui să iasă în stradă pentru a testa fiecare om şi a preveni astfel transmiterea virusului.

ADVERTISEMENT

”Lumea din domeniul epidemiologiei trebuie să coboare în stradă pentru a preveni transmiterea virusului. Din om în om. Asta este. Vrem să scăpăm mai uşor şi fără victime?

Asta va trebui să facem. Nu? Atunci ne vom limita la ceea ce avem şi să nu ne mirăm”, a declarat Streinu Cercel, conform Hotnews.

ADVERTISEMENT

Streinu-Cercel: ”Pentru fiecare persoană pozitivă, trebuie să mai calculăm 8-10 în spate de care nu se ştie”

Medicul Adrian Streinu-Cercel este o altă voce din zona sanitară care consideră că numărul de infectări zilnice din România este, în realitate, unul mult mai mare decât cel anunțat de Grupul de Comunicare Strategică.

”Din păcate, la rata de transmitere pe care o cunoaştem, în momentul de faţă, noi ne aşteptăm ca numărul pacienţilor infectaţi să crească. Ceea ce evident, reiese dintr-un calcul simplu. Dacă pentru tulpina iniţială, cea din Wuhan, aveam o rată de transmitere de 1 la 3, în momentul de faţă este 1 spre 10.

Ca atare, la nivelul fiecărei persoane care este pozitivă, trebuie să mai calculăm 8-10 în spate care sunt asimptomatici şi de care nu se ştie. Asta este regula simplă”, a afirmat medicul.

ADVERTISEMENT
Tags: