Propuneri pentru noul an şcolar: reducerea programei, 3 ore pe zi în clase și serii de 15 copii. Ce politician a oferit soluţiile pentru un învăţământ în siguranţă

Robert Cristea   
în HotNews
15/09/2020, 16:40
Propuneri pentru noul an şcolar: reducerea programei, 3 ore pe zi în clase și serii de 15 copii. Ce politician a oferit soluţiile pentru un învăţământ în siguranţă
Propuneri pentru noul an şcolar: reducerea programei şi maximum 3 ore pe zi în clase în serii de 15 copii. FOTO: INQUAM Photos/ Liviu Chirica

Un politician a criticat dur modul în care este organizat începutul de an școlar. Acesta propune reducerea programei și doar trei ore în clase, pe zi, pentru elevi.

Călin Popescu-Tăriceanu este indignat de organizarea făcută de ”guvernul Iohannis-Orban”.

Liderul Alde a precizat, într-o postare pe pagina de Facebook, că vom vedea multe schimbări după alegerile locale. După 27 septembrie, fostul premier se așteaptă ca Guvernul ”să oprească și școlile” și ”să crească și numărul de infectați.”

Tăriceanu acuză guvernul: ”Oare cât vor rezista cuștile astea pentru copii”

Ținta criticilor lui Călin Popescu-Tăriceanu este guvernul condus de Ludovic Orban. Nu a scăpat de critici nici președintele Klaus Iohannis.

”A început școala! Într-un haos cum nu a mai fost vreodată. Deși copiii nu au mai fost la școală de vreo 8 luni, cele mai multe școli au rămas la fel de triste, fără toalete, iar acolo unde ele există nu au apă și săpun, dar în schimb cu “pepsiglasuri” pe bănci! Oare cât vor rezista cuștile astea pentru copii? Probabil până după alegerile locale, pentru că tot ce a improvizat guvernul Iohannis-Orban este făcut să reziste doar până atunci!”, a scris liderul Alde, pe facebook.

”Fiți siguri că după ce iau votul românilor o să oprească și școlile și o să crească și numărul de infectați. Până atunci mașinăria de propagandă plătită din banii noștri își face treaba și ține batista pe țambal! DSP-urile sunt cu ochii pe profesori ca nu cumva să reclame ceva și îi amenință cu amenzi zdravene dacă suflă în front!

Am văzut orarele de la unele clase! Copiii au minimum 5-6 ore pe zi, deci se presupune că în tot acest timp vor sta cu masca pe față, fără să iasă în pauze, fără să se ridice de pe scaune! Este vreun adult care poate rezista la acest program? S-a transformat școala într-o instituție de tortură?”, – Gabriel Popescu-Tăriceanu

În concluzie liderul Alde a cerut un program cu maximum 3 ore pe zi în clase și o reorganizare după alegerile locale.

  • Revin și arăt: soluția este reducerea programei, maximum 3 ore pe zi în clase în serii de 15 copii. Haideți să oprim închisoarea asta pentru copii și să ne organizăm pentru redeschiderea școlilor după alegerile locale!”, a precizat Gabriel Popescu-Tăriceanu.
Închide ×