Fotbal intern

Propunerile lui Anghel Iordănescu pentru numele stadionului Steaua! Doi fotbalişti legendari pe listă

04.05.2020 | 12:54
Propunerile lui Anghel Iordanescu pentru numele stadionului Steaua Doi fotbalisti legendari pe lista
ADVERTISEMENT

Anghel Iordănescu a împlinit 70 de ani pe 4 mai şi a vorbit despre locul unde a trăit cele mai frumoase momente ale carierei. Stadionul Steaua a fost reconstruit din temelii, iar una dintre discuţii este ce nume va purta după inaugurare. Fostul selecţioner al naţionalei României a venit cu două propuneri.

Propunerile lui Anghel Iordănescu pentru numele stadionului Steaua: Gheorghe Constantin sau Emerich Ienei

La ceas aniversar, Anghel Iordănescu are două propuneri pentru numele stadionului Steaua, arenă care ar putea să fie inaugurată în acest an. Fostul selecţioner al României a susţinut că Emerich Ienei sau Gheorghe Constantin ar merita această onoare.

ADVERTISEMENT

“Pe acel stadion trebuie să ne bucurăm cu toții, indiferent că ținem cu o echipă sau cu altă echipă. Va evolua și echipa națională acolo. Poate că domnul Emeric Ienei ar trebui să dea numele stadionului, poate Gheorghe Constantin. Rămâne de văzut”, a declarat Anghel Iordănescu la PRO X.

Anghel Iordănescu a revăzut meciul cu Suedia de la Mondialul din 1994

De numele lui Anghel Iordănescu este legată cea mai importantă performanţă obţinută de echipa naţională a României. La Mondialul din 1994, “tricolorii” ajungeau până în sferturile de finală, unde erau eliminaţi de Suedia. După 26 de ani, Anghel Iordănescu a dezvăluit că a urmărit de curând meciul.

ADVERTISEMENT

“Am revăzut meciul cu Suedia, mi-a fost aşa de greu. Dar mi-am spus că aşa a fost să fie şi a fost o performanţă uriaşă. Datorită lotului de jucători de la Campionatul Mondial din Statele Unite. De-a lungul carierei am avut multe bucurii, dar şi momente grele”, a mai spus Anghel Iordănescu.

Nu a vrut să intre pe teren la Sevilla

Anghel Iordănescu s-a aflat pe teren în finala de la Sevilla, după ce a fost introdus pe teren de Emerich Ienei în a doua repriză a meciului cu Barcelona. Fostul mare fotbalist a susţinut că a avut reţineri înainte de partidă şi doar antrenorului şi Valentin Ceauşescu l-au convins să poate să joace.

ADVERTISEMENT

“Mă lăsasem de doi ani şi doar Ienei şi Valentin Ceauşesecu m-au convins să intru pe teren. La ora 10 seara, înainte de meci, mergeam prin camerele băieţilor să le sting lumina.

Chiar dacă mă mai antrenam, din când în când, am avut o reţinere să intru pe teren. Era o echipă care juca în viteză, iar eu aveam 36 de ani şi nu mai jucasem de doi ani.

ADVERTISEMENT

Eram un jucător tehnic, cu abilitate bună, dar Messi, Hagi, Ronaldo sau Cruyff sunt jucătorii care ne-au încântat întotdeauna”, a mai spus Anghel Iordănescu.

ADVERTISEMENT