News

Protecția de 95%, restabilită după a treia doza de vaccin Pfizer. Rezultatele unui studiu din Israel

A treia doză de vaccin Pfizer restabilește protecția de 95%, potrivit unui studiu realizat în Israel
15.09.2021 | 20:04
Protectia de 95 restabilita dupa a treia doza de vaccin Pfizer Rezultatele unui studiu din Israel
ADVERTISEMENT

Pfizer a trimis rezultatele unui studiu, realizat în Israel, către Food and Drug Administration. Potrivit acestora, a treia doză de ser restabilește o protecție de 95% împotriva SARS – CoV -2.

Compania farmaceutică încearcă să obțină autorizarea autorității de reglementare în domeniul medicamentelor pentru administrarea unei a treia doze de vaccin, în Statele Unite ale Americii.

ADVERTISEMENT

Protecția de 95%, restabilită după a treia doza de vaccin Pfizer. Rezultatele unui studiu din Israel

Studiul a fost derulat în perioada 1 iulie – la 30 august. La acea vreme, numărul infectărilor cu varianta Delta a coronavirusului erau în creștere în Israel.

În baza informațiilor obținute în urma cercetării, Pfizer a transmis că se solicită inocularea cu o „doză de rapel din vaccinul administrat intramuscular la aproximativ 6 luni după doza 2 la persoanele cu vârsta peste 16 ani.”

ADVERTISEMENT

Totodată, în solicitarea respectivă, gigantul farmaceutic a inclus și rezultatele unui studiu de fază 3. La respectiva cercetare au participat în jur de 300 de persoane. Vârsta participanților era cuprinsă între 19 și 55 de ani, iar o treime erau supraponderali și o treime, obezi.

Food and Drug Administration a publicat datele trimise de producătorul vaccinului. Autoritatea de reglementare se confruntă cu presiuni din partea guvernanților.

ADVERTISEMENT

Administrația Biden dorește aprobarea administrării unei a treia doze de ser. Acest lucru s-ar putea întâmpla chiar de săptămâna viitoare.

Acest lucru se întâmplă după ce, recent, Organizația Mondială a Sănătății le-a cerut statelor să renunțe la această idee. Șeful instituției a subliniat că vaccinul trebuie să ajungă și în țările sărace, înainte ca cele bogate să înceapă administrarea unor doze suplimentare.

ADVERTISEMENT

OMS a cerut renunțarea la a treia doză de vaccin

„Nu voi rămâne tăcut când companiile şi ţările care controlează aprovizionarea globală cu vaccinuri consideră că populaţia săracă a lumii ar trebui să se mulţumească cu resturile,” a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Acesta a transmis că nu se dorește folosirea dozelor de vaccin pentru oamenii care sunt sănătoși și complet vaccinați. Organizația a denunțat, în mod constant, accesul dificil al vaccinurilor în țările sărace.

„Obiectivele globale ale OMS rămân în continuare de a ajuta fiecare ţară să imunizeze cel puţin 10% din populaţia sa până la sfârşitul lunii, cel puţin 40% până la sfârşitul anului şi 70% din populaţia globală până la jumătatea anului viitor,” a mai spus directorul OMS

ADVERTISEMENT