Sport

Protest al antreprenorilor din Horeca împotriva restricțiilor din Germania: “Existență înainte de închidere”

20.02.2021 | 16:48
Protest al antreprenorilor din Horeca impotriva restrictiilor din Germania Existenta inainte de inchidere
ADVERTISEMENT

Mai mulți antreprenori din domeniul Horeca au organizat un protest împotriva restricțiilor din Germania impuse de autorități în contextul pandemiei de coronavirus, motto-ul evenimentului fiind “Existenzen vor dem Aus” (“Existență înainte de închidere”).

Germania se află într-o carantină prelungită, restaurantele, barurile, magazinele considerate neesențiale, dar și instituțiile de cultură fiind închise.

ADVERTISEMENT

În urmă cu aproximativ o lună, a fost descoperită o nouă mutație a virusului SARS-CoV-2 într-un spital din Bavaria, aceasta fiind încă studiată de către specialiști.

Protest al Horeca împotriva restricțiilor din Germania: “Existență înainte de închidere”

O coloană de mașini a pornit în jurul orei 14.00 de la stadionul Krezeuiche în cadrul unei parade de protest a antreprenorilor din Horeca, în Reutlingen, oraș din landul Baden-Württemberg, aflat în sud-vestul Germaniei.

ADVERTISEMENT

Traficul a fost restricționat pe mai multe străzi din oraș, participanții au agreat împreună cu poliția un traseu care cuprinde mai multe artere principale.

Organizatorul protestului este Harald Nilson, un patron care deține o afacere în domeniul pescuitului, conform Reutlinger General Anzeiger.

ADVERTISEMENT

Participanții consideră că industria ar trebui redeschisă într-o formă controlată, pentru a putea asigura supraviețuirea domeniului, notează aceeași publicație locală.

Manifestanții au lipit mai multe afișe pe mașinile personale, pe care se puteau observa mesaje precum: “Existență înainte de închidere” și “Deschideți acum afacerile și restaurantele prin măsuri inteligente!”. Alături de aceste mesaje, participanții au claxonat continuu.

ADVERTISEMENT

Unul dintre participanți a apelat la o modalitate fermă de manifestare a mesajului, aducând la manifestație un sicriu peste care era pus steagul Germaniei.

Protestul este al doilea dintr-o serie de manifestații începută în urmă cu câteva săptămâni în mai multe orașe din Germania, în contextul în care Angela Merkel și liderii landurilor au decis momentan că redeschiderea controlată a mai multor unități economice se poate realiza doar după ce incidența cumulată a ultimelor șapte zile este sub 0.35%.

Conform ultimelor date furnizate de Institutul Robert Koch, incidența națională a ultimelor șapte zile este 0.57%, la nivelul Germaniei și 0.41% în Baden-Württemberg. În prezent, sunt aproximativ 126.000 de cazuri active în Germania, număr de două ori mai mic decât se înregistra anul trecut în luna noiembrie.

Un alt aspect important de menționat este faptul că pe 14 martie au loc alegeri federale în Baden-Württemberg, pentru a se decide componența Parlamentului federal (Landtag).

În prezent, “Verzii” dețin cele mai multe locuri în Parlamentul federal, urmați de “Uniunea Creștin-Democrată”, partidul Angelei Merkel și de “Alternativa pentru Germania”, un partid populist de extremă dreapta.

ADVERTISEMENT