News

Protest anti-islam în Norvegia. Poliția a intervenit în forță VIDEO

29.08.2020 | 21:47
Protest antiislam in Norvegia Politia a intervenit in forta VIDEO
ADVERTISEMENT

În Oslo, capitala Norvegiei, a avut loc un protest anti-islam. Un număr mare de poliţişti au intervenit pentru a aplana situația tensionată, creată în timpul manifestației de lângă clădirea parlamentului.

Lucrurile au scăpat de sub control când o membră a SIAN a rupt pagini dintr-un Coran şi a scuipat pe ele.  Câțiva contra-protestatari s-au revoltat și au început să țipe: “fără rasişti pe străzile noastre”. Poliția a fost nevoită să folosească gaze lacrimogene, potrivit DPA.

ADVERTISEMENT

Fanny Braten, care a mai fost cercetată în trecut pentru instigare la ură, a afirmat in timul protestului : ”Uitați, acum voi profana Coranul”.

Au fost folosite gaze lacrimogene în timpul unui protest anti-islam din Norvegia

Femeia care scandat cuvinte peiorative la adresa islamului, a scăpat nevătămată după ce a fost lovită în picior de un manifestant anti-rasism. Fanny Braten a fost pentru un moment în pericol, dar poliția a intervenit la timp.

ADVERTISEMENT

Au fost folosit gaze lacrimogene şi spray-uri cu piper pentru a separa grupurile rivale. În cele din urmă, oamenii legii au fost obligați să oprească acest protest anti-islam.

Au fost arestate patru persoane care au atacat forțele de ordine cu pietre și alte obiecte. Un protest similar avusese loc în Bergen în urmă cu câteva zile. Atunci liderul grupării SIAN, Lars Thorsen, a fost atacat de un grup de oameni.

ADVERTISEMENT

Tensiunile din Norvegia au deja rădăcini adânci. Consiliul islamic din Norvegia şi Abid Raja, ministru al culturii, au făcut în dese rânduri apel ca oamenii să nu se implice în astfel de manifestări, dar lucrurile s-au agravat în ultima perioadă.

Norvegia se confruntă cu o invazie de musulmani. Islamul a devenit a doua religia din această țară nordică.

ADVERTISEMENT

Sunt aproximativ 200.000 de musulmani în Norvegia, adică patru la sută din populație. Majoritatea provin din Pakistan, Somalia, Irak și Iran.

ADVERTISEMENT