ADVERTISEMENT
News

Protest anti-islam în Norvegia. Poliția a intervenit în forță VIDEO

Autor: Robert Cristea | 29.08.2020 | 21:47
Protest anti-islam în Norvegia. Poliția a intervenit în forță VIDEO
Protest anti-islam în Norvegia. Poliția a intervenit în forță VIDEO. Foto: Hepta.ro

În Oslo, capitala Norvegiei, a avut loc un protest anti-islam. Un număr mare de poliţişti au intervenit pentru a aplana situația tensionată, creată în timpul manifestației de lângă clădirea parlamentului.

ADVERTISEMENT

Lucrurile au scăpat de sub control când o membră a SIAN a rupt pagini dintr-un Coran şi a scuipat pe ele.  Câțiva contra-protestatari s-au revoltat și au început să țipe: “fără rasişti pe străzile noastre”. Poliția a fost nevoită să folosească gaze lacrimogene, potrivit DPA.

Fanny Braten, care a mai fost cercetată în trecut pentru instigare la ură, a afirmat in timul protestului : ”Uitați, acum voi profana Coranul”.

ADVERTISEMENT

Au fost folosite gaze lacrimogene în timpul unui protest anti-islam din Norvegia

Femeia care scandat cuvinte peiorative la adresa islamului, a scăpat nevătămată după ce a fost lovită în picior de un manifestant anti-rasism. Fanny Braten a fost pentru un moment în pericol, dar poliția a intervenit la timp.

Au fost folosit gaze lacrimogene şi spray-uri cu piper pentru a separa grupurile rivale. În cele din urmă, oamenii legii au fost obligați să oprească acest protest anti-islam.

ADVERTISEMENT

Au fost arestate patru persoane care au atacat forțele de ordine cu pietre și alte obiecte. Un protest similar avusese loc în Bergen în urmă cu câteva zile. Atunci liderul grupării SIAN, Lars Thorsen, a fost atacat de un grup de oameni.

Tensiunile din Norvegia au deja rădăcini adânci. Consiliul islamic din Norvegia şi Abid Raja, ministru al culturii, au făcut în dese rânduri apel ca oamenii să nu se implice în astfel de manifestări, dar lucrurile s-au agravat în ultima perioadă.

ADVERTISEMENT

Norvegia se confruntă cu o invazie de musulmani. Islamul a devenit a doua religia din această țară nordică.

Sunt aproximativ 200.000 de musulmani în Norvegia, adică patru la sută din populație. Majoritatea provin din Pakistan, Somalia, Irak și Iran.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!