News

AUR, protest la Guvern împotriva certificatului verde şi carantinării românilor sosiți din zonele roșii

Parlamentarii AUR au protestat, luni, în fața Guvernului. Membrii partidului și-au manifestat nemulțumirea față de certificatul verde și carantinarea românilor veniți din zonele roșii.
20.12.2021 | 15:15
AUR protest la Guvern impotriva certificatului verde si carantinarii romanilor sositi din zonele rosii
Parlamentarii AUR, protest la Guvern. Sursa foto: captură video facebook George Simion
ADVERTISEMENT

Parlamentarii AUR au protestat din nou. George Simion, liderul formațiunii politice, alături de alți membri ai partidului, s-au adunat, luni, în fața Guvernului, solicitând ca românii care vin din zonele roșii să nu mai fie carantinați dacă au un test RT-PCR.

De asemenea, membrii AUR și-au manifestat nemulțumirea și faţă de cozile create la vămi ca urmare a măsurilor anti-Covid, dar și față de certificatul verde.

ADVERTISEMENT

AUR critică situația românilor blocați în vămi

Totodată, protestatarii au așteptat la intrarea principală a Executivului să fie primiți de premier pentru a-i prezenta o listă cu propuneri, pentru a-i debloca pe românii din vămi.

”Fiţi alături de noi, suntem în faţa Guvernului şi Guvernul Ciucă nu este interesat de faptul că românii sunt carantinaţi pe nedrept.

ADVERTISEMENT

Români sănătoşi carantinaţi în vămile Nădlac 1, 2, Borş, Petea şi în aeroportul Otopeni” a declarat George Simion, liderul AUR, într-o filmare live pe rețelele de socializare.

De altfel, George Simion consideră cozile de la punctele de trecere a frontierei ”o bătaie de joc”.

ADVERTISEMENT

”Aștepăm să ne primească, și vocea românilor care sunt carantinați pe nedrept trebuie să se audă (….) o bătaie de joc la adresa românilor din diaspora”, a mai spus liderul AUR.

AUR va organiza un protest și în fața Parlamentului: ”Libertate fără certificate!”

Copreședintele AUR a reamintit și de protestul pe care partidul său îl va organiza, marți, în fața Parlamentului, mai exact, în fața Camerei Deputaților. Va fi o manifestație împotriva certificatului verde la locul de muncă.

ADVERTISEMENT

”Libertate fără certificate!” este sloganul protestului, iar George Simion a făcut apel tuturor românilor să se alăture demersului, pentru a împiedica adoptarea certificatului verde.

ADVERTISEMENT

”Mâine la 9 dimineața, toți românii trebuie să fiți în fața Camerei Deputaților”, a anunțat George Simion în aceeași filmare live.

Situația certificatului verde la locul de muncă

Nici până în prezent, liderii coaliției de guvernare (PNL-PSD-UDMR) nu au ajuns la un sens comun în ceea ce privește implementarea certificatului verde la locul de muncă.

Marcel Ciolacu, liderul PSD, consideră că actul trebuie adoptat până la finalul lui 2022.

”Cred că este nevoie ca acest proiect să fie adoptat până la finalul anului”, a declarat Marcel Ciolacu, înainte de ședința Guvern, de luni, în care a fost adoptat bugetul național pentru 2022.

Ciolacu a mai punctat că în certificatul verde sunt incluse și testele antigen. ”Când vom avea o decizie o vom comunica”, a mai spus Ciolacu, sperând ca la începutul acestei săptămâni să se ajungă la o hotărâre.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS