News

Protest cu fumigene al polițiștilor în fața Palatului Cotroceni. Angajații MAI s-au îmbrâncit cu jandarmii

24.02.2021 | 15:26
Protest cu fumigene al politistilor in fata Palatului Cotroceni Angajatii MAI sau imbrancit cu jandarmii
ADVERTISEMENT

Polițiștii au protestat astăzi la Cotroceni, însă s-au îmbrâncit cu jandarmii și au aruncat fumigene. Oamenii legii și-au acuzat colegii din MAI că au primit ordin să „îi gazeze”.

Zeci de angajați din sistemul apărării, asistenței sociale, culturii și administrației publice au ieșit în stradă fiind nemulțumiți de înghețarea salariilor și a sporurilor.

ADVERTISEMENT

Câțiva sindicaliști din Poliție s-au contrat cu jandarmii și au aruncat cu fumigene, după care i-au acuzat pe jandarmi că sunt pregătiți să folosească forța.

Digi 24 a prezentat dialogul aprins între un protestatar și un polițist:

  • Jandarm: Haideți, vă rog, haideți să vă calmați!
  • Protestatar: Nu mai pune mâna pe mine, că n-ai voie! Dar nu vă e un pic de rușine? Ce înseamnă asta?
  • Jandarm: Calmați-vă, vă rog frumos! Păstrați distanța!
  • Protestatar: Puneți mâna pe noi? De ce? Răspundeți la comenzi politice? V-a spus Iohannis să nu ne lăsați aici? Ce înseamnă asta?
  • Jandarm: Stimabile domn, vă rog să mergeți la locul de desfășurare.
  • Protestatar: Vă rog să mă lăsați în pace! Spuneți-i colegului dumneavoastră să nu mai pună mâna pe noi! Ce înseamnă asta?
  • Jandarm: Haideți, mergeți la locul de desfășurare.
ADVERTISEMENT

Ne dăm seama că îi irită pe colegii din Jandarmerie dar nu încălcăm legea. Trebuie să stăm în țarcuri cuminți, pentru că revendicările supără”, a urlat un protetatar, conform sursei citate.

Jandarmii au avut parte de un moment tensionat, însă au explicat situația într-un comunicat de presă: “Personalul militar al Jandarmeriei are dreptul să efectueze control corporal preventiv asupra persoanei şi bagajului acesteia în cazul în care aceasta participă la manifestări publice sau în alte locuri în care este interzis accesul cu produse ori substanţe periculoase.

ADVERTISEMENT

Sub un alt aspect, participanții au obligația de a nu participa la adunări publice cu materiale explozive sau incendiare”.