News

Protest de amploare în Capitală împotriva măsurilor fiscale. Economiștii lansează acuzații dure la adresa statului

Protest de amploare în Capitală. Nemulțumiți de modificările fiscale, contabilii, economiștii și antreprenorii, ies în stradă.
08.07.2024 | 07:59
Protest de amploare in Capitala impotriva masurilor fiscale Economistii lanseaza acuzatii dure la adresa statului
Protest de amploare în Capitală împotriva măsurilor fiscale. Sursa foto: Pixabay/ Facebook/ Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Peste 3.000 de contabili, economiști și antreprenori din țară vor protesta, luni, în Capitală, împotriva măsurilor fiscale adoptate de Guvern.

Protest de amploare în Capitală împotriva măsurilor fiscale

Protestul intitulat ”Fără haos în legislaţia fiscală” va avea loc în intervalul 08.30 – 13.00, iar manifestanții se vor stânge în Piaţa Victoriei de unde vor porni în marş către ANAF şi Ministerul Finanţelor.

ADVERTISEMENT

Aceștia vor să atragă atenţia asupra “climatului economic marcat de haos legislativ şi teroare fiscală” și vor să solicite schimbări fundamentale în politica fiscală a ţării.

Iniţiat de Patronatul Antreprenorilor Contabili din România (PACR), acest protest s-a propagat rapid pe reţelele de socializare și a primit sprijinul mai multor organizaţii de specialişti.

ADVERTISEMENT

”Într-o ţară în care mediul de afaceri ar trebui să fie susţinut şi încurajat, suntem martorii unei realităţi alarmante: lipsa de transparenţă şi comunicarea deficitară a instituţiilor statului, care par să adopte măsuri pe furiş, noaptea, fără consultare şi fără a ţine cont de impactul devastator pe care îl au asupra contribuabililor şi a afacerilor.

Acesta este contextul în care ne aflăm astăzi, un context în care haosul legislativ şi teroarea fiscală devin normale”, au transmis reprezentanţii Patronatului Antreprenorilor Contabili din România (PACR).

ADVERTISEMENT

”Cerem eliminarea E-TVA şi oprirea dictaturii fiscale”

Mai mult, reprezentanții PACR reclamă că ”recenta publicare a OUG 69/2024 şi OUG 70/2024 fără nicio consultare publică şi aprobarea acestora în doar două zile reprezintă doar vârful aisbergului”.

Potrivit lor, aceste ordonanţe, care includ măsuri precum e-TVA şi e-Factura,”nu sunt doar exemple de digitalizare prost implementată, ci şi manifestări ale unui sistem care ignoră complet principiile democraţiei şi ale dialogului social”.

ADVERTISEMENT

”Este revoltător cum se poate modifica o lege organică printr-un OUG, fără consultare, fără transparenţă şi fără respect”, a mai transmis PACR.

Pe lângă acțiunea de protest, a fost inițiată și o petiţie intitulată ”Fără haos în legislaţia fiscală! Vrem predictibilitate!”, care a fost deja semnată de peste 55.000 de persoane.

”Digitalizarea nu înseamnă birocratizare, iar e-TVA acest lucru îl reprezintă, în ambele forme publicatem (…) Cerem eliminarea E-TVA şi oprirea dictaturii fiscale exercitate prin ordonanţe de urgenţă emise noaptea”, se arată în petiţie.

De asemenea, organizatorii protestului au anunţat că o delegaţie a manifestanților va fi primită la Ministerul Finanţelor.

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
ÎPS Teodosie cheamă ploaia, în această seară, pe câmpurile din Constanța. În jumătate...
ÎPS Teodosie cheamă ploaia, în această seară, pe câmpurile din Constanța. În jumătate de județ a fost deja potop
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidaţi pe un loc
Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidaţi pe un loc
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui...
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui Ion Ţiriac în faţa tuturor: Gratis! Nu ştiu de ce nu am luat două
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri...
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri grave
Șoșoacă o bate pe Simona Halep. A făcut înconjurul lumii
Șoșoacă o bate pe Simona Halep. A făcut înconjurul lumii
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară...
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară din plenul Parlamentului European
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu...
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu Iulia Vântur: „Femeia să fie dedicată, să gătească...”