News

Protest faţă de înscrierea la facultate fără BAC!

Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca "isi exprima dezacordul deplin" cu privire la metodologia care lasa universitatile sa primeasca absolventi fara bacalaureat....
12.09.2014 | 08:30
Protest fata de inscrierea la facultate fara BAC
ADVERTISEMENT

Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca “isi exprima dezacordul deplin” cu privire la metodologia care lasa universitatile sa primeasca absolventi fara bacalaureat.

“Nu credem ca orientarile europene sunt in acest sens. (…) Atentionam ca, in anumite universitati, sub cupola colegiilor, urmeaza a se inmatricula ‘cursanti’ fara bacalaureat care vor detine mediat, prin mecanismul recunoasterii de credite, un statut de veritabil student”, se arata in raspunsul Universitatii Avertismentul vine dupa ce unele universitati private au anuntat deja ca, daca un cursant ia bacalaureatul dupa primul an de colegiu, il trec direct in anul II de Facultate.

Avertismentul UBB face referire la un articol din legea educatiei care, in urma modificarilor aduse legii prin OUG 49/2014, poate fi folosit pentru a echivala studiile obtinute de un tanar fara diploma de BAC:

Art. 44 – (10) Creditele pentru educatie si formare profesionala obtinute in invatamantul postliceal pot fi recunoscute pentru absolventii cu diploma de bacalaureat de catre universitati, in baza deciziilor senatului universitar, ca unitati de credite de studii transferabile pentru nivelul licenta.

Guvernul Ponta a adoptat in iunie o Ordonanta de urgenta care aduce 97 de modificari la Legea Educatiei Nationale. OUG prevede, printre altele, organizarea unei a treia sesiuni de BAC si pregatirea elevilor fara Bacalaureat la universitate, in colegii. Ordonanta spune ca organizarea acestor colegii care ii vor primi pe tinerii fara Bacalaureat se face conform unei metodologii aprobate prin ordin al ministrului educatiei nationale. Metodologia – practic ultimul act necesar pentru infiintarea acestor colegii pentru tinerii fara BAC – a fost publicata in Monitorul Oficial in urma cu doua zile.

Sursa: realitatea.net

P: 120.000 € va asteapta lunar in Cazinoul Sportingbet. O oferta noua in fiecare zi!