Sport

Protest împotriva lui Eduard Novak la MTS: „Demisia!”. A fost adusă o macara și bani falși. Foto

Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului, puternic contestat. Protest cu macara și bani falși. I s-a cerut demisia.
23.03.2023 | 15:35
Protest impotriva lui Eduard Novak la MTS Demisia A fost adusa o macara si bani falsi Foto
Eduard Novak este în funcție în guvernul Ciucă din 25 noiembrie 2021. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Eduard Novak a fost în mijlocul mai multor scandaluri în ultimul timp, iar campionului paralimpic i s-a cerut demisia, în urma unui protest la care au participat zeci de persoane.

Zeci de oameni au protestat la MTS împotriva lui Eduard Novak și i-au cerut demisia

Protestul a fost organizat de Sindicatul Național Sport și Tineret la sediul Ministerului Tineretului și Sportului. Astfel, câteva zeci de persoane s-au adunat pentru a lupta „împotriva inechităților, a furturilor din bugetul Sportului și a politicilor anti-sport-național promovate de actualul ministru al Sportului, Eduard Novak”, așa cum prezintă SNST acțiunea pe site-ul sindicatului.

ADVERTISEMENT
Zeci de oameni s-au strâns în fața sediului MTS
Zeci de oameni s-au strâns în fața sediului MTS

Protestatarii au venit pregătiți cu un adevărat „arsenal” format din steaguri, goarne și eșarfe în culorile drapelului României. Care sunt doleanțele lor? În primul rând demisia de urgență a lui Eduard Novak.

Și oamenii nemulțumiți nu s-au oprit aici. Pentru ca protestul să fie și mai vizibil, aceștia au venit cu o macara uriașă pe care au un pus un banner mare: „Demisia, Eduard Novak!”. 

ADVERTISEMENT
Imagine de la protestul împotriva lui Eduard Novak
Imagine de la protestul împotriva lui Eduard Novak

Jandarmeria Română a emis un comunicat cu privire la protestul împotriva lui Eduard Novak

Jandarmeria Română a asigurat buna desfășurare a protestului, însă cu toate acestea incidentele nu au lipsit: „Cu ocazia protestului organizat la Ministerul Sportului, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele precizări: 

Jandarmii aflați în dispozitivul de ordine și siguranță publică au observat un bărbat care avea un bagaj voluminos asupra sa, cu intenția de a pătrunde în zona de desfășurare a adunării publice. Acesta a fost condus la autospeciala jandarmeriei pentru stabilirea identității și verificarea bagajului. 

ADVERTISEMENT

În urma controlului afectuat asupra bagajului acestuia au fost găsite mai multe materiale pirotehnice. Ulterior, acesta a fost condus la secția de poliție pentru continuarea cercetărilor și luarea măsurilor în consecință”.

Materialele pirotehnice confiscate de la protestatarul reținut
Materialele pirotehnice confiscate de la protestatarul reținut

Motivele pentru care SNST a organizat acest protest

Sindicatul Național Sport și Tineret a publicat pe site-ul oficial motivele pentru care a fost organizată această acțiune: „Revendicări / inechități / ilegalități / situații reclamate: 

ADVERTISEMENT

– suspendarea dialogului social și a consultărilor, 
– lipsa de transparență privind descentralizarea și reorganizarea, 
– blocarea activităților și programelor specifice, 
– incertitudinea și nesiguranța locurilor de muncă, 
– inexistența criteriilor de acordare a bugetelor către unitățile subordonate, 
– tăieri și sistări abuzive ale finanțării federațiilor sportive naționale, 
– blocarea proiectului Strategia Națională pentru Sport, 
– inechitățile privind premierile pentru rezultatele sportive deosebite, 
– ilegalitățile făcute de conducerea ministerului în gestionarea bugetului Sportului.

S-au acumulat prea multe nemulțumiri, inechități și încălcări ale drepturilor celor care muncesc și își desfășoară activitatea în Sport, tot mai mulți sportivi, antrenori, salariați și chiar părinți ai sportivilor sunt sfidați, jigniți, ignorati și furați de actualul ministru, tot mai multe voci din Parlamentul României, Federațiile Sportive Naționale, COSR, unitățile și bazele sportive, dar și din presă, spun că în Ministerul Sportului domnește incompetența, dezinteresul și hoția, iar această stare de lucruri nu mai poate continua!”.

ADVERTISEMENT
Tags: