ADVERTISEMENT
News

Protest în Piața Victoriei împotriva Legii carantinării: ”Un coșmar legislativ care ar arunca românii într-un Auschwitz modern”

Autor: Adrian Ilie | 12.07.2020 | 18:05
Protest în Piața Victoriei împotriva Legii carantinării: ”Un coșmar legislativ care ar arunca românii într-un Auschwitz modern”
Protestul din 10 iulie împotriva obligativității măștii de protecție/ Foto: Inquam Photos - Octav Ganea

Un protest împotriva Legii carantinării a fost anunțat de către o organizație intitulată de către o organizație intitulată Frontul Civic Unit. Protestul ar urma să înceapă duminică, la ora 18.00, în Piața Victoriei, transmite stiripesurse.ro.

ADVERTISEMENT

Protestul este organizat cu o zi înainte de dezbaterea în Senat a proiectului de Lege a carantinării, proiect prin care Guvernul capătă instrumentul legislativ prin care să impună din nou carantinarea sau izolarea persoanelor infectate sau suspecte de infectare cu coronavirus.

Inițiatorii susțin că proiectul încalcă prevederile Constituției și drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor.

ADVERTISEMENT

Într-o țară în care un Guvern și un Parlament populat de agramați, alcoolici și infractori accelerează în curbă către o distopie orwelliană, cetățenii au datoria să-și apere drepturile și libertățile câștigate în 1989”, se arată într-un comunicat al Frontului Civic Unit.

Două proteste în trei zile

Pe lista participanților anunțați de organizație sunt avocații Gheorghe Piperea și Dan Chitic, precum și contestatari mai vechi ai restricțiilor impuse de autorități de la începutul pandemiei precum Iulian Capsali și Cezar Ionașcu.

ADVERTISEMENT

Criticile Frontului la adresa proiectului de lege vizează trei aspecte majore, primul referindu-se la procedurile de declarare a unei epidemii.

Orice epidemie se poate institui, oricând, de către OMS sau Guvern, fără a se lua în calcul date și statistici medicale ci speculații similare cu cele prin care s-a instituit starea de urgență în România la recomandarea OMS-ului, fără a se fi întrunit condițiile de declarare a unei epidemii”, se arată în comunicat.

ADVERTISEMENT

Organizatorii acuză și faptul că proiectul privind carantinarea va permite separarea forțată a membrilor aceleiași familii, pe termen nelimitat.

De asemenea, cei carantinați, riscă să fie îndopați cu medicamente care pot avea reacții adverse severe chiar dacă sunt sănătoși și nu prezintă simptome de boală. Mulți nu vor ști cum să refuze tratamente nocive care le pot debilita organismul pentru totdeauna”, precizează sursa citată.

ADVERTISEMENT

Guvernului i se impută și faptul că ar dori să obțină o justificare pentru confiscarea unor bunuri aparținând celor carantinați.

Doar societatea civilă mai poate opri această oroare legislativă pe care o șleahtă de penali vor să o aplice în România transformându-ne în cobai umani la cheremul OMS-ului, a unui Guvern și a unui Parlament care mustesc de corupție și infractori. Fără masă critică în stradă, nu va exista nicio presiune suficient de puternică astfel încât să oprim acest coșmar legislativ care ar putea arunca românii într-un Auschwitz modern”, mai susțin cei din FCU.

ADVERTISEMENT

Frontul a fost  implicat și în organizarea mitingului din 15 mai din  Piața Victoriei, care s-a desfășurat în prima zi de după ridicarea stării de urgență, precum și mitingului care a avut în urmă cu două zile la care a participat și  omul de afaceri Viorel Cataramă.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!