News

Protest în Piaţa Victoriei în seara alegerilor. Manifestaţie de sprijin pentru cei din Diaspora

26.05.2019 | 18:54
Protest in Piata Victoriei in seara alegerilor Manifestatie de sprijin pentru cei din Diaspora

Au mai rămas doar câteva ore până la închiderea oficială a urnelor de vot pentru alegerile europarlamentare și referendumul pe teme de Justiție. Până la 21:00, cetățenii români din toată țara sunt așteptați să-și exprime opțiunea politică.

Protest anunțat în Piața Victoriei, chiar în seara alegerilor

Ca orice scrutin electoral din ultimii ani, nici acesta nu este lipsit de incidente și controverse. Mai mult decât atât, în cursul serii este anunțat un protest în Piața Victoriei din Capitală, oamenii fiind îndemnați să ia parte la această manifestație, desfășurată în sprijinul românilor din Diaspora, care s-au plâns în nenumărate rânduri, din cauza problemelor întâmpinate la multe dintre secțiile de votare, unde s-au format cozi interminabile.

Evenimentul inițiat de grupul civic „Luptăm pentru România”, sub denumirea „Vor să voteze, lăsați-i să voteze!”, va avea loc în această seară, după orele 18:00. „Sunt tot mai multe semnale că românilor din Diaspora le este interzis un drept fundamental, drept garantat de Constituţie. La Madrid deja s-au terminat buletinele de vot si au fost chemati jandarmii. In Londra, Munchen, Stuttgart sunt cozi de mii de români, unora le-a fost transmis să plece pentru că nu sunt suficiente buletine” , este mesajul postat de organizatori pe pagina de Facebook, prin care aceștia îndeamnă românii din Capitală să se alăture protestului.

Românii sunt așteptați în Piața Victoriri, pentru a protesta față de problemele Diasporei. Sursa foto: Facebook
Românii sunt așteptați în Piața Victoriri, pentru a protesta față de problemele Diasporei. Sursa foto: Facebook

Bucureștenii, chemați în Piața Victoriei pentru a fi solidari cu românii din diaspora

Totodată, pe pagina de Facebook creată special  pentru acest eveniment, organizatorii semnalează o serie de situații dificile prin care au trecut românii din străinătate, mai ales din cauza cozilor formate la secțiile de votare din marile capitale ale lumii.

Nervi întinși la maxim. Românii din Londra, Belfast, Madrid și Bruxelles sunt împiedicati să voteze. În unele locuri s-au terminat buletinele de vot. În Madrid, Belfast si Bruxelles au fost mobilizate forțele de ordine, deoarece sunt așteptate incidente, tinând cont că nervozitatea crește.De la ora 18, ne vedem în Piața Victoriei: Vor să voteze, lăsați-i să voteze!”.

 

 

Tags: