News

Protest în Piața Victoriei! Zeci de oameni scandează împotriva restricţiilor

08.11.2020 | 17:14
Protest in Piata Victoriei Zeci de oameni scandeaza impotriva restrictiilor
ADVERTISEMENT

Un nou protest are loc în Piața Victoriei! Acesta a fost organizat pe Facebook și a avut ca oră de start, 16.00. Mitingul are și un nume – acesta este intitulat ”Nu suntem cobai! 10.000.000 de români în stradă!”. Deși în piață erau așteptate mii de persoane, deocamdată, au venit doar câteva zeci.

Protestul este organizat împotriva restricțiilor impuse de autorități. Oamenii care au venit nu poartă mască de protecție și nu păstrează distanțarea socială

ADVERTISEMENT

Interesant este că adunarea a început de pe rețelele de socializare. Nu mai puțin de 16.000 de persoane au apăsat butonul ”Participă”, dar prea puțini au și ieșit din case. În descrierea evenimentului se precizează faptul că protestul va avea loc în funcție de câte persoane apăsă această opțiune.

Un nou protest în Piața Victoriei!

”NU MAI AȘTEPTĂM ARMATA! NE VEDEM ÎN PIAȚĂ! Ne-au închis afacerile, ne-au închis educația, ne-au închis locurile de muncă, ne-au închis în case pentru a aștepta V4¢¢1π¥L salvator.

ADVERTISEMENT

NU SUNTEM COBAII NIMĂNUI! Sunt așteptați românii din toate domeniile de activitate: Industrie, Agricultură, Economie.

Vrem să muncim, să ne putem hrănii familiile, să ne putem duce traiul zilnic” , se arată în descrierea evenimentului făcut pe Facebook.

ADVERTISEMENT

În Piața Victoriei sunt prezente și forțele de ordine. Jandarmeria și Poliția s-au asigurat că protestul este unul pașnic, în ciuda faptului că nu sunt respectate măsurile de igienă și distanțare.

Protestul vine după ce autoritățile au luat noi măsuri în lupta cu pandemia de coronavirus. Guvernul Orban a decis că începând de luni masca de protecție să devină obligatorie în toate spațiile deschise și închise, indiferent de incidența cazurilor COVID.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, s-a decis faptul că circulația pe timpul nopții devine interzisă, cu excepția anumitor cazuri. Nu se termină aici – magazinele se vor închide la ora 21:00 și piețele nu se vor mai deschide începând cu prima zi a săptămânii viitoare.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: