Fotbal international

Protest inedit al fanilor din Anglia: au aruncat cu chipsuri în teren. Video

27.08.2018 | 17:28
Protest inedit al fanilor din Anglia au aruncat cu chipsuri in teren Video

Un protest inedit al fanilor din Anglia a avut loc la meciul de Liga a 3-a dintre Charlton Athletic și Fleetwood Town. Protestul a fost îndreptat împotriva patronului belgian al lui Charlton, Roland Duchatelet, căruia fanii îi cer să vândă clubul. La partida de sâmbătă, spectatorii prezenți în tribune au aruncat în teren pungi de chipsuri, în semn de solidaritate față de angajații clubului, care au primit interdicția de a mânca la birou, după ce oamenilor responsabili de curățenie li s-a redus programul de lucru, ca măsură de reducere a costurilor la club. Iar aceasta este doar picătura care a umplut paharul pentru fanii lui Charlton.

Roland Duchatelet a devenit patronul lui Charlton Athletic în ianuarie 2014, când londonezii jucau în Liga a 2-a din Anglia. Fanii au început să îl conteste în ultimii ani, după ce clubul a raportat pierderi de 11 milioane de euro pe an, ceea ce l-a determinat pe belgian să caute un cumpărător pentru club. Suporterii lui Charlton au devenit tot mai vocali în ultima perioadă și au mers să protesteze chiar și în fața locuinței lui Roland Duchatelet din St. Trond.

Pentru a reduce costurile la club, belgianul a început să ia măsuri care mai de care mai ciudate în ultimul timp. Jurnaliștii britanici scriu că printre măsurile incredibile luate de Duchatelet se numără ședințele ținute pe întuneric pentru a nu consuma curent electric, dar și eliminarea micului dejun pentru fotbaliștii de la centrul de copii și juniori. Totul a culminat cu ultima dintre măsuri, aceea prin care angajații clubului nu mai au voie să mănânce la birou, după ce oamenilor responsabili de curățenie li s-a redus programul de lucru.

Protest inedit al fanilor din Anglia: au aruncat cu chipsuri în teren

În semn de solidaritate față de angajații clubului, suporterii lui Charlton au aruncat pungi de chipsuri în teren la ultimul meci disputat în Liga a 3-a din Anglia. Englezii îi cer lui Duchatelet să vândă clubul unui investitor capabil să redreseze situația financiară actuală și care să vină cu aspirații mai înalte pentru echipa fondată în anul 1905 și care are în palmares o Cupă a Angliei câștigată în anul 1947. “Distruge clubul sistematic săptămână de săptămână”, susține unul dintre fanii echipei. Charlton nu a mai jucat în Premier League din 2007, iar în prezent ocupă locul 14 în Liga a 3-a din Anglia, cu 5 puncte după 5 partide disputate.

Partida Charlton Athletic – Fleetwood Town s-a terminat cu scorul de 0-0. Pentru Charlton au jucat: Phillips – Solly, Bauer, Sarr, Page – Marshall, Bielik, Pratley, Aribo – Taylor, Ahearne-Grant. Rezerve: Ajose, Dijksteel, Lapslie, Morgan, Pearce, Steer, Vetokele. Fleetwood a avut următorul 11: Cairns – Coyle, Eastham, Morgan, Husband – Burns, Holt, Marney, Hunter – Evans, Madden. Rezerve: Bolger, Dempsey, Frant, Jones, Long, McAleny, Sheron.

În etapa următoare, Charlton Athletic va juca pe terenul celor de la Southend, care în prezent se află pe locul 11 în Liga a 3-a din Anglia, cu 7 puncte după 5 partide. Fanii lui Charlton nu sunt la primul protest de acest fel pe stadion. În urmă cu doi ani, au aruncat porci de plastic în teren, în semn de protest față de modul haotic în care Roland Duchatelet conduce clubul.

Fanii lui Charlton au aruncat porci de plastic în teren în 2016
Fanii lui Charlton au aruncat porci de plastic în teren în 2016