News

Protest inedit al unui bărbat la Vatican. S-a dezbrăcat și a urcat complet gol pe altarul Bazilicii Sfântul Petru

Un bărbat s-a dezbrăcat complet și a urcat pe altarul Bazilicii Sfântul Petru de la Vatican, în semn de protest pentru războiul din Ucraina.
02.06.2023 | 15:03
Protest inedit al unui barbat la Vatican Sa dezbracat si a urcat complet gol pe altarul Bazilicii Sfantul Petru
ADVERTISEMENT

Un indivit a decis să protesteze la Vatican față de lipsa de implicare a autorităților europene în acest război, când vine vorba de salvat copiii ucraineni, și a ales un mod ieșit din comun pentru a se face auzit. Mai exact, bărbatul s-a dezbrăcat complet și s-a urcat pe altarul Bazilicii Sfântul Petru, în văzul a sute de enoriași.

Un bărbat s-a dezbrăcat complet la Vatican

Bărbatul avea pe spate un mesaj prin care cerea salvarea copiilor din Ucraina și avea mai multe răni și zgârieturi pe care și le-ar fi provocat singur, cel mai probabil cu unghiile. Bărbatul a fost reținut de Garda Vaticanului și predat carabinierilor, însă identitatea sa nu a fost dezvăluită.

ADVERTISEMENT

Piața Sfântului Petru nu este străină de proteste, în ultima perioadă tot mai mulți oameni ajungând să se plângă în această zonă a Vaticanului, pentru a atrage atenția asupra unor probleme. Cel mai recent exemplu e cel al susținătorilor lui Pietro Orlandi, fratele unei fete care a dispărut acum 40 de ani și nu a fost găsită niciodată.

Emanuela Orlandi a dispărut acum 40 de ani la Vatican, iar fratele său, Pietro, susține că la Vatican în acea perioadă erau aduse fete pentru a fi molestate. Cu toate acestea Papa Francisc a respins aceste ”insinuări” drept ofensatoare și nefondate. Emanuela Orlandi era fiica unui ușier de la Vatican și nu s-a mai întors acasă niciodată pe 22 iunie 1983, după ce și-a vizitat tatăl.

ADVERTISEMENT

Dispariția fetei rămâne cel mai mare mister din istoria recentă a Italiei, inclusiv Papa Francisc anunțând că i-a dat mână liberă procurorului șef al Vaticanului, Alessandro Diddi, să facă lumină în acest caz. Fratele fetei Pietro Orlandi crede că fata a dispărut cu acceptul Vaticanului și în acest caz ar fi implicată Mafia.

Familia fetei a lăsat chiar să se înțeleagă că fetele tinere erau sechestrate pentru distracția preoților de la Vatican, acuzându-l inclusiv pe Papa Ioan Paul că ”ieșea seara și cu siguranță nu pentru a binecuvânta case”. ”Se spune că Wojtyla (numele Papei Ioan Paul al II-lea) ieşea seara cu doi monseniori polonezi şi cu siguranţă nu era pentru a binecuvânta case”, a acuzat bărbatul.

ADVERTISEMENT

Aceste comentarii au fost condamnate ferm de oficialii de la Vatican, iar inclusiv Papa Francisc a intervenit în fața a 30.000 de enoriași, în timp ce predica la prânz în Piața Sfântul Petru: ”Sigur că interpretez sentimentele credincioşilor din întreaga lume, exprim un gând recunoscător memoriei Sfântului Ioan Paul, care în aceste zile a fost obiectul unor insinuări jignitoare şi nefondate”.

Ulterior, Orlandi a transmis că i se pare ”corect că Francisc l-a apărat pe Ioan Paul al II-lea”. Mai mult, fratele fetei a adăugat că doar a ”repetat ceea ce spuseseră alţii. Cu siguranţă nu l-am văzut eu însumi”. Directorul editorial al Vaticanului, Andrea Tornielli, a condamnat dur comentariile lui Ornaldi, pentru că ar fi o defăimare ”nepotrivită”.

ADVERTISEMENT

Mai mult, cardinalul Stanislaw Dziwisz, cel care a fost secretarul lui Ioan Paul pe durata pontificatului, a catalogat declarațiile și acțiunile lui Orlandi drept ”ignobile, nerealiste, de râs dacă nu ar fi tragice, chiar criminale”. Cert e că, în ultimii 40 de ani, autoritățile au deschis morminte și au exhumat oase, însă Emanuela Orlandi a fost de negăsit. Cazul a devenit faimos la nivel mondial după ce Netflix a produs un documentar intitulat ”Vatican Girl”.

ADVERTISEMENT
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000....
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000. I-am dat un telefon. «Băi Gigi, te rog din suflet, are nevoie de celule stem»”. Reacția lui Becali
Iga Swiatek, ipostaze rare din vacanță. Lidera mondială a renunțat la inhibiții FOTO
Iga Swiatek, ipostaze rare din vacanță. Lidera mondială a renunțat la inhibiții FOTO
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
"Ce faci, prietene? Hai să mergem la ambulanță". Drogat și băut, un tânăr a adormit la volan, pe mijlocul unei străzi din Sectorul 4
Ce a putut face milionarul de 33 de ani care a fost umilit...
Ce a putut face milionarul de 33 de ani care a fost umilit doar pentru că este român. Totul s-a aflat abia acum
Mihaela Rădulescu, apariție de senzație în costum de baie, la aproape 55 de...
Mihaela Rădulescu, apariție de senzație în costum de baie, la aproape 55 de ani! Foto
Cum arăta VILA NUFĂRUL din NEPTUN, unde NICOLAE ȘI ELENA CEAUȘESCU își petreceau...
Cum arăta VILA NUFĂRUL din NEPTUN, unde NICOLAE ȘI ELENA CEAUȘESCU își petreceau verile
Moarte fulgerătoare în showbiz! A fost găsit fără suflare în apartamentul său
Moarte fulgerătoare în showbiz! A fost găsit fără suflare în apartamentul său
Gustul amar din vinete, coșmarul gospodinelor. Ponturi de la marii bucătari
Gustul amar din vinete, coșmarul gospodinelor. Ponturi de la marii bucătari
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie:...
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie: Şterge poza!
Caz unic la alegerile locale din România: a câștigat primăria la un vot...
Caz unic la alegerile locale din România: a câștigat primăria la un vot diferență. Pierzătorul: „M-au lucrat cum nu credeam în viața mea”
Cine a fost primul iubit al Andreei Esca: „A fost o poveste foarte...
Cine a fost primul iubit al Andreei Esca: „A fost o poveste foarte frumoasă” Cu ce se ocupă în prezent bărbatul