News

Protest inedit în fața MAI inspirat de cazul de la Caracal. 400 de perechi de încălțăminte așezate pe asfalt

03.08.2019 | 12:36
Protest inedit in fata MAI inspirat de cazul de la Caracal 400 de perechi de incaltaminte asezate pe asfalt
ADVERTISEMENT

Partidul Național Liberal a organizat în această dimineață un protest inedit în fața sediului Ministerului de Interne. Mai multe perechi de încălțăminte au fost așezate pe asfalt pentru fiecare copil care dispare de la domiciliu și nu mai este găsit de autorități.

Protest în fața Ministerului de Interne. 400 de perechi de încălțăminte așezate pe asfalt

În această dimineață de sâmbătă, 3 august PNL a organizat un protest în fața sediului Ministerului de Interne punând pe asfalt mai multe perechi de încălțăminte. Manifestarea a fost inspirată de dispariția Alexandrei Măceșanu. Partidul Național Liberal a așezat pe asfaltul din fața instituției 400 de perechi de ”pentru fiecare copil care dispare anual”. Protestul este organizat cu scopul de a atrage atenția asupra persoanelor răpite și dispărute din România după ce cazul de la Caracal a luat amploare.

Tragedia de la Caracal nu este una singulară. În România dispar anual foarte mulți copii. Cifrele oficiale arată că anul trecut au dispărut 4.000 de minori și dintre aceștia au fost găsiți doar 3.600 Așadar, 410 copii sunt în continuare dați dispăruți și căutați de autorități. Doar în anul 2018. Pentru aceștia liberalii au organizat acest protest inedit din fața sediului MAI.

400 de pantofi pentru 400 de copii. Protest la MAI: Liberalii ies în stradă după ororile din Caracal

Protest la MAI: Liberalii ies în stradă după ororile din Caracal. 400 de pantofi pentru 400 de copii.

Gepostet von Epoch Times Romania am Samstag, 3. August 2019

Protest inspirat de dispariția Alexandrei Măceșanu, din județul Olt

„Pentru a atrage atenția că tragedia de la Caracal nu este singulară, vom depune 400 de perechi de încălțăminte, pentru fiecare copil care dispare anual, în fața clădirii Ministerului Afacerilor Interne (Piața Revoluției), sâmbătă, 3 august a.c., la ora 11:05-ora primului apel la 112 al Alexandrei”, au scris ieri liberalii într-un ocmunicat de presă.

Totodată, PNL susține că polițiștii de ordine publică sunt depășiți de complexitatea cazurilor de dispariție și ar trebui înființate structuri speciale în cadrul județelor sau legiunilor care să preia încă de la prima etapă aceste cazuri de persoane dispărute sau răpite. La acest eveniment a participat și președintele PNL București Violeta Alexandru.

 

 

 

 

Tags: