News

Protest inedit la Oradea. Piața Unirii s-a transformat într-o sală de fitness. Video

01.04.2021 | 21:12
Protest inedit la Oradea Piata Unirii sa transformat intro sala de fitness Video
ADVERTISEMENT

Un protest inedit a avut loc la Oradea. Piața Unirii s-a transformat într-o adevărată sală de fitness. Zeci de oameni pasionați de sport sau sportivi profesionișți s-au strâns în centrul orașului pentru a face mișcare în aer liber.

În acest fel, oamenii au protestat împotriva deciziei de a închide sălile de fitness. Cel care a avut ideea a fost  luptătorul orădean Alexandru Lungu.

ADVERTISEMENT

Ziua de 1 aprilie a fost a patra consecutivă marcată de proteste la Oradea și în marile orașe din România. Oamenii au mărsăluit pe străzi și au ztrigat lozinci anti-guvernamentare.

Protest inedit la Oradea. Piața Unirii s-a transformat într-o sală de fitness

Sportivul bihorean Alexandru Lungu nu a putut mărșălui cu manifestanții pe străzile orașului, din cauza unei accidentări. Totuși, luptătorul le-a transmis oamenilor că este alături de ei și le-a propus organizarea unui protest mai neobișnuit.

ADVERTISEMENT

Militant anti-mască și înverșunat activist anti-restricții, sportivul a precizat că închiderea sălilor dăunează sănătății. „Cei care se simt nedreptățiți în perioada asta, vă rog frumos să veniți joi de la ora 19:00, să facem un antrenament”, a fost invitația lansată de el.

„Pentru că nu mai avem unde să facem sport, vom face în aer liber. Aici, în fața Primăriei, în Piața Unirii. Ne antrenăm în aer liber, asta este!,” a adăugat acesta, potrivit Bihon.ro.

ADVERTISEMENT

Zeci de oameni au răspuns ințiativei. Ei s-au așezat în Piața Unirii din centrul orașului, echipați cu tot felul de echipamente, de la saltele și greutăți, la echipamente specifice sporturilor de contact, prezente în sălile de fitness.

„Am venit să facem sport în aer liber pentru că nu mai avem unde să-l facem. Trebuie să tragem un semnal de alarmă: nu e bine să oprim sportul, pentru că vor fi mai mulţi bolnavi”, a declarat luptătorul pentru EBihoreanul.

ADVERTISEMENT

„Sportul creşte oameni sănătoşi, educă tineretul, îl face mai viguros. Mi se pare o greşeală să opreşti sportul. Am venit pentru că am trei copii și vreau să trăiască și să crească în libertate.” a adăugat acesta. Vezi imagini aici.

ADVERTISEMENT