News

Protest la Ambasada Austriei din Capitală. George Simion, scandări anti PSD și PNL. Liderul AUR, tensiuni cu jandarmii. Video

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a organizat, vineri seara, un protest la Ambasada Austriei din Capitală. George Simion și simpatizanții au scandat anti PSD și PNL.
09.12.2022 | 21:03
Protest la Ambasada Austriei din Capitala George Simion scandari anti PSD si PNL Liderul AUR tensiuni cu jandarmii Video
AUR, protest la Ambasada Austriei. George Simion și simpatizanții, scandări împotriva PSD și PNL. Sursa foto: capturi Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor a organizat, vineri seara, un protest în faţa Ambasadei Austriei la Bucureşti. La miting au participat liderul formațiunii, George Simion, parlamentari, membri și mai mulți simpatizanți AUR.

AUR, protest la Ambasada Austriei. George Simion și simpatizanții, scandări împotriva PSD și PNL

La 24 de ore după ce României i-a fost blocat din nou drumul către Schengen, de această dată de către Austria, în fața ambasadei acestei țări a fost organizată o mișcare de protest.

ADVERTISEMENT

Acțiunea a avut la origine partidul AUR. Încă din timpul zilei, liderul formațiunii parlamentare, George Simion, spunea că el și colegii săi vor să transmită un mesaj clar, hotărât, că românii nu sunt cetăţeni de mâna a doua a Europei.

”Vrem să spunem că românii au tot dreptul să beneficieze de apartenenţa la Uniunea Europeană, nu doar să fim folosiţi ca masă de consum, nu doar să vândă alţii produsele în magazinele care aparţin tot lor”, a declarat Simion, la orele după-amiezii, pentru Antena 3.

ADVERTISEMENT

La protestul care a debutat după ora 18.00 s-au adunat puțin peste 100 de oameni.

Protestatarii au scandat mai multe lozinci anti – Austria, anti – PSD și anti – PNL. George Simion și cei aflați în stradă au strigat la portavoce și au acuzat formațiunile din coaliție că sunt ”slugile” austriecilor.

Oamenii au mai strigat ”Vrem produse românești” și au fluturat pancarte cu mesaje de boicotare a băncilor și a benzinăriilor cu capital austriac din țara noastră.

ADVERTISEMENT

Liderul AUR, George Simion, tensiuni cu jandarmii

Pe strada unde se află ambasada Austriei au ajuns și mai multe dispozitive de jandarmi.

Cum era de așteptat și inevitabil, între oamenii legii și George Simion au existat o serie de tensiuni și schimburi de replici.

Potrivit sursei citate, spiritele s-au încins când mai mulți protestatari au intrat pe stradă, iar polițiștii au început să îi percheziționeze.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții Jandarmeriei au transmis că bagajele mai mari sunt controlate. A fost momentul în care George Simion s-a revoltat.

ADVERTISEMENT