News

Protest la Ambasada Rusiei din Bucureşti. Manifestanţii strigă: „Fasciştii!”, „Putin criminal!”

Protest la Ambasada Rusiei din Bucureşti la care participă și refugiați ucraineni. Manifestanţii au strigat că Vladimir Putin este criminal și i-au numit pe ruși fasciști
27.03.2022 | 19:58
Protest la Ambasada Rusiei din Bucuresti Manifestantii striga Fascistii Putin criminal
Război în Ucraina, ziua 41. Rusia pregătește ofensiva în est. Atrocitățile de la Bucea, confirmate de imagini din satelit, în ciuda afirmațiilor Kremlinului
ADVERTISEMENT

Un nou protest a avut loc la sediul Ambasadei Rusiei din Capitală. Câteva sute de persoane s-au strâns să strige împotriva invaziei Rusiei din Ucraina.

Românii, protest la Ambasada Rusiei din Bucureşti

De remarcat că printre cei aflaţi în faţa sediului Ambasadei sunt şi cetăţeni ucraineni. Aceștia își transmit mesajele în limba ucraineană.

ADVERTISEMENT

Protestul a fost anunţat de Asociaţia ”21 Decembrie 1989”. Asociaţia a transmis oficial că este vorba despre o manifestaţie autorizată de protest, împotriva genocidului din Ucraina şi împotriva subversiunii ruseşti din România şi a lumii democrate.

Adunarea publică este sub sloganul „Susţinem libertatea şi democraţia în Ucraina”, acţiune pentru care şi-au anunţat sprijinul şi participarea mai multe personalităţi, organizaţii civice precum şi cetăţeni ucraineni refugiaţi în ţara noastră.

ADVERTISEMENT

Manifestanţii strigă: ”Fasciştii!”, ”Putin criminal!” , ”Afară cu ruşii din ţară!”, ”Putin terorist”.

”Ambasadorul rus la Bucureşti Kuzmin a recidivat zilele trecute cu declaraţii mincinoase şi agresive în încercarea disperată de a manipula opinia publică din România, pentru a arăta stăpânilor de la Kremlin că îşi merită rublele îmbibate de sânge cu care este plătit.

ADVERTISEMENT

Kuzmin declara că Republica Moldova nu fost parte a României decât 22 de ani, o perioadă numită de acesta în stil bolşevic, „ocupaţie” românească. Poziţia ambasadorului este doar o ultimă secvenţă din activitatea antiromânească a acestuia de la instalarea în post.

Cozile de topor din România au fost antrenate în încercarea slujbaşului putinist de a submina aspiraţiile noastre de libertate, democraţie şi pace.

ADVERTISEMENT

A venit timpul ca acest individ să fie expulzat de îndată din România. Dorim şi credem cu tărie că Ministrul de Externe al României cunoaşte derapajele acestuia, va lua măsuri şi îşi va anunţa poziţia opiniei publice din România”, a spus Asociaţia în anunţ.

Aceștia au mai explicat că apelul pentru participare se adresează tuturor bucureştenilor care sunt împotriva războiului ordonat de criminalul de război Vladimir Putin, conştienţi că scopul invaziei vizează dezmembrarea Ucrainei şi divizarea Europei.

”Atitudinea noastră va încuraja poporul ucrainean în efortul eroic de a respinge barbaria rusească, pentru redobândirea libertăţii şi integrităţii teritoriale. Nu putem fi orbi şi surzi la drama poporului ucrainean !

Mulţumim tuturor organizaţiilor şi personalităţilor care şi-au anunţat deja sprijinul şi participarea, dintre care amintim : Asociaţia Forumul Civic Românesc, Fundaţia „Ioan Bărbuş”, Fundaţia „Corneliu Coposu”, Federaţia „Iniţiativa Timişoara”, Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici din România, RePatriot, Corupţia Ucide”, se mai arată în comunicat

ADVERTISEMENT
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost...
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost surprinsă în tribune la Turcia - Portugalia
Cât a ajuns să-i coste pe români o masă bună în Grecia. „Sigur...
Cât a ajuns să-i coste pe români o masă bună în Grecia. „Sigur că e mai ieftin decât pe litoralul nostru”
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum...
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum a apărut îmbrăcat la PRO TV, in timpul meciului România-Ucraina: “Bun de circ”
Jumătate de țară intră de la ora 14.00 sub avertizare cod galben de...
Jumătate de țară intră de la ora 14.00 sub avertizare cod galben de ploi torențiale şi vijelii. În București și alte zone urmează două zile caniculare
Babs, fosta iubită a lui Dorian Popa, alături de fraţii Tate: A venit...
Babs, fosta iubită a lui Dorian Popa, alături de fraţii Tate: A venit să îi impresioneze! Dezvăluire şoc: Voia să fie soţie
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată...
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată impecabil după 3 nașteri! FOTO
Românii care vor beneficia de TREI MAJORĂRI ale pensiilor. Daniel Baciu, explicaţii de...
Românii care vor beneficia de TREI MAJORĂRI ale pensiilor. Daniel Baciu, explicaţii de ultimă oră
Ce e declarat Edi Iordănescu după înfrângerea României cu Belgia :„E momentul adevărului...
Ce e declarat Edi Iordănescu după înfrângerea României cu Belgia :„E momentul adevărului pentru toată lumea…”
Va fi din ce în ce mai rău în România. Temperaturile vor arde
Va fi din ce în ce mai rău în România. Temperaturile vor arde
UPS! Cu ce milionar celebru l-a înlocuit BABS pe Dorian Popa., Imaginile care...
UPS! Cu ce milionar celebru l-a înlocuit BABS pe Dorian Popa., Imaginile care spun totul
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au...
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au câte trei puncte. Ultima etapă va fi decisivă
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar...
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar a avut parte de o moarte cumplită