News

Protest la înălţime. Un bărbat s-a urcat pe fațada clădirii ÎCCJ. Intervenţie de urgenţă a poliţiei

Protest la înălțime în București, după ce un bărbat s-a urcat pe fațada clădirii Înaltei Curți de Casație și Justiție.
23.07.2021 | 10:49
Protest la inaltime Un barbat sa urcat pe fatada cladirii ICCJ Interventie de urgenta a politiei
ADVERTISEMENT

Protest la Înălțime în București. Un bărbat s-a urcat pe fațada clădirii Înaltei Curți de Casație și Justiție. Un echipaj de poliție a intervenit de urgență pentru a-l da jos pe bărbat.

Este vorba despre profesorul de matematică Avramuță, cunoscut pentru aparițiile sale neobișnuite la alte proteste. Bărbatul s-a cățărat, vineri dimineață, pe fațada clădirii ÎCCJ.

ADVERTISEMENT

Protest la înălţime. Un bărbat s-a urcat pe fațada clădirii ÎCCJ. Intervenţie de urgenţă a poliţiei

Un protest la înălțime are loc în Capitală, după ce un bărbat s-a urcat pe fațada clădirii ÎCCJ. Acesta ține tricolorul României într-o mână, iar cu cealaltă se ține de marginea unei ferestre, potrivit Antena 3.

Profesorul de matematică Avramuță este cel care s-a cățărat pe fațada clădirii Înaltei Curți de Casație și Justiție.

ADVERTISEMENT

Acesta spune că vrea să tragă un semnal de alarmă asupra faptului că SRI și DNA ar însemna poliție politică, potrivit sursei citate anterior.

Polițiștii și reprezentanți ai ISU au ajuns la fața locului pentru a-l da jos pe bărbat de pe cădirea Înaltei Curți de Casație și Justiție.

ADVERTISEMENT

Circulația este restricționată pe strada Batiștei din București, acolo unde se află sediul ÎCCJ. Doi negociatori încearcă să-l convingă pe Avramuță să coboare de pe clădire.

Cine este Cezar Avramuță, un cunoscut protestatar din Capitală

Cezar Avramuță este cunoscut pentru protestele la care a participat în trecut în Capitală. Profesorul de matematică a fost prezent la aproape toate protestele care au avut loc în București.

ADVERTISEMENT

Supranumit „Stegarul dac”, Avramuță a fost internat la Spitalul Obregia, însă a fost lăsat să plece acasă după un control amănunțit, în 2015.

Bărbatul a fost internat după un alt protest la înălțime care a avut loc în urmă cu câțiva ani. Acesta s-a urcat pe clădirea Casei Radio, unde a stat mai mute ore, în semn de protest.

După ce a coborât de pe clădire, Avramuță s-a ales cu o amendă de 1.000 de lei. Agenții de poliție prezenți la fața locului au chemat o ambulanță, iar protestatarul a fost dus la Spitalul Obregia.

Acesta a transmis, prin intermediul unui mesaj postat pe pagina de Facebook, că starea sa de sănătate este una bună. Avramuță le-a mulțumit tuturor celor care au fost alături de el în această perioadă.

ADVERTISEMENT