News

Protest la Institutul Matei Balș, după tragedia de vineri: ”Opriți măcelul din sănătate!” Video

29.01.2021 | 20:08
Protest la Institutul Matei Bals dupa tragedia de vineri Opriti macelul din sanatate Video
ADVERTISEMENT

Vineri seara, în fața Institutului Matei Balș din Capitală, unde cu câteva ore în urmă a avut loc un incendiu de proporții, s-a desfășurat un protest intitulat ”Opriți măcelul din sănătate”.

Mai mulți oameni au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva lipsei de reacție a autorităților cu privire la dezastrul din sănătate, presărat în ultimele luni cu două tragedii imense.

ADVERTISEMENT

La manifestare au fost prezente și nume cunoscute din zona publică, printre care Eugen Iancu, tatăl tânărului Alexandru Iancu (22 de ani), care a murit la trei săptămâni după incendiul de la clubul Colectiv, dar și Tudor Ionescu, fost politician ALDE.

Protest la Institutul Matei Balș: ”Opriți măcelul din sănătate!”

După o mobilizare în cursul zilei de vineri pe rețelele de socializare, mai multe persoane au fost prezente, în orele serii, în fața Spitalului de Boli Infecțioase Matei Balș, acolo unde, cu doar câteva ore în urmă, 5 oameni își pierdeau viața, dintre care patru carbonizați.

ADVERTISEMENT

Protestatarii au adus cu ei lumânări pe care le-au aprins în memoria celor 5 pacienţi decedaţi în incendiul produs vineri dimineaţă şi au afișat pancarte cu mesajele ”Opriţi măcelul din sănătate acum”, ”Nu mai vrem victime nevinovate în sănătate” sau ”Acceptăm lucruri de neacceptat”, potrivit HotNews.

Printre cei care se află, vineri seară, la protestul de la Institutul Matei Balș, s-au mai numărat cele două fondatoare ale Asociaţiei Dăruieşte Viaţă, Carmen Uscatu şi Oana Gheorghiu, dar şi rude ale victimelor incendiului din clubul Colectiv.

ADVERTISEMENT

Cinci oameni au murit după incendiul de la Matei Balș

Un incendiu de proporții a izbucnit în vineri dimineață într-un corp de clădire al spitalului Matei BalșImediat, la fața locului au intervenit 38 de echipaje de prim-ajutor, 6 echipaje de terapie intensivă, 5 autospeciale pentru victime multiple, iar 100 medici și asistenți au fost chemați de acasă.

În urma incendiului și-au pierdut viața cinci bolnavi. Trei pacienţi au fost găsiţi carbonizaţi de către forţele de intervenţie în urma incendiului care a afectat patru saloane în care erau internaţi pacienţi cu Covid.

ADVERTISEMENT

Ulterior, a decedat şi o altă pacientă, o femeie de 80 de ani, transferată la Spitalul Floreasca şi care avea şi arsuri. La câteva ore de la incendiu, o altă persoană – a cincea victimă – a fost găsită carbonizată în baie.

ADVERTISEMENT