Sport

Protest LGBT în timpul intonării imnului Ungariei în Germania. Video

Un protestatar LGBT a intrat pe gazon în timpul intonării imnului Ungariei înainte de duelul cu Germania, fluturând un steag în culorile curcubeului.
23.06.2021 | 23:00
Protest LGBT in timpul intonarii imnului Ungariei in Germania Video
ADVERTISEMENT

Totul a pornit de când Germania a cerut aprobarea UEFA să lumineze „Allianz Arena”, stadionul pe care se joacă meciurile Germaniei de la EURO 2020, în culorile curcubeului, pro-LGBT.

Ministrul de Externe al maghiarilor a salutat decizia UEFA de a nu lăsa ca stadionul să fie luminat exterior în culorile curcubeului, însă UEFA și-a colorat logo-ul de pe rețelele de socializare pro-LGBT, încercând să mulțumească pe toată lumea.

ADVERTISEMENT

Protest LGBT în timpul intonării imnului Ungariei înainte de meciul cu Germania

În timpul intonării imnului Ungariei, un protestatar LGBT a intrat pe tere și a afișat un steag al comunității pe care o susține, până să fie dat la o parte de forțele de ordine, care au fost luate din nou prin surprindere.

Nu a fost prima dată la acest Campionat European, când paza nemților este surprinsă de protestatari, la meciul cu Franța, scor 0-1, un protestatar Green Peace a aterizat cu parașuta pe stadion, fiind la un pas să rănească mai multe persoane din tribune, în timp ce ateriza la sol.

ADVERTISEMENT

Protestul LGBT față de Ungaria a pornit din momentul în care Parlamentul din Ungaria a votat pe 15 iunie o lege prin care se interzice schimbul de informații care promovează homosexualitatea, în rândul persoanelor sub 18 ani.

Consilierii din Munchen au vrut să dea o replică maghiarilor, cerând celor de la UEFA ca „Allianz Arena” să fie iluminată exterior în culorile curcubeului.

ADVERTISEMENT

Manuel Neuer, dispută cu fanii Ungariei din cauza banderolei de căpitan purtată

Manuel Neuer, căpitanul Germaniei, a decis să își arate susținerea față de comunitatea LGBT, purtând o banderolă în culorile curcubeului, fiind huiduit de suporterii maghiari.

Mai mult decât atât, după golul primit de Germania, ultrașii Ungariei strigau către el și râdeau arătând spre banderola sa de căpitan, Manuel Neuer aflându-se chiar în fața suporterilor adverși în prima repriză.

ADVERTISEMENT

La finalul primei reprize, Ungaria o conduce pe Germania cu 1-0, unicul gol fiind marcat de Adam Szalai, în minutul 11, după o centrare perfectă a lui Roland Sallai.

În cazul în care Ungaria va câștiga, Germania va fi eliminată de la EURO 2020, având o victorie, cea în fața Portugaliei, scor 4-2.

De cealaltă parte, Ungaria ar face patru puncte, după remiza cu Franța, de pe teren propriu, scor 1-1.

ADVERTISEMENT
Tags: