News

Protest masiv la Vama Veche împotriva justiției în cazul lui Vlad Pascu. ”Nu vom tolera ca vinovaţii să scape nepedepsiţi”

Prietenii victimelor lui Vlad Pascu au organizat un protest masiv în Vama Veche, stațiunea considerată raiul drogurilor printre cunoscătorii din România.
02.05.2024 | 18:23
Protest masiv la Vama Veche impotriva justitiei in cazul lui Vlad Pascu Nu vom tolera ca vinovatii sa scape nepedepsiti
Protest masiv la Vama Veche împotriva justiției în cazul lui Vlad Pascu. ”Nu vom tolera ca vinovaţii să scape nepedepsiţi”. Foto: Inquam - George Ganea
ADVERTISEMENT

Locația nu a fost aleasă la întâmplare, pentru că la scurtă distanță de aici Vlad Pascu spulbera un grup de tineri care se plimbau pe marginea drumului. Accidentul se producea în stațiunea 2 Mai, la câteva ore după ce Vlad Pascu petrecuse în Vama Veche, acolo unde se drogase cât pentru trei zile.

Protest masiv la Vama Veche împotriva justiției în cazul lui Vlad Pascu

Senzația apropiaților victimelor lui Vlad Pascu e că se fac eforturi pentru a-l scăpa pe Vlad Pascu de închisoare, sau ca acesta să primească o pedeapsă nesemnificativă. În acest context, oamenii au ieșit din nou în stradă pentru a cere justiției să trateze cu seriozitate acest caz.

ADVERTISEMENT

Manifestanții s-au reunit la ora 17:00 în Vama Veche și au pornit către locul accidentului. ”În urma unui tragic accident petrecut în vara anului trecut, la 2 Mai, în care doi tineri au fost rupţi din viaţă de un şofer băut şi drogat, iar justiţia pare să fie oarbă şi surdă la strigătele de dreptate, ne unim într-un act de solidaritate şi protest”, au anunțat organizatorii protestului, confor Antena 3.

Protestatarii vor să transmită un mesaj clar celor implicați în acest proces. ”Ne dorim să arătăm lunii că suntem uniţi în faţa injustiţiei şi că nu vom tolera ca vinovaţii să scape nepedepsiţi. Nu uităm şi nu vom uita niciodată pe cei doi tineri, Sebi şi Roberta, care şi-au pierdut viaţa într-un mod atât de tragic şi nedrept.

ADVERTISEMENT

Fie ca vocea noastră să fie ecoul luptei lor pentru dreptate. Alătură-te nouă şi arată că dreptatea nu poate fi ignorată”, au mai transmis cei care au inițiat procesul. Cazul Vlad Pascu a scandalizat opinia publică de nenumărate ori, din cauza modului în care autoritățile au gestionat problema.

Inițial, Vlad Pascu ucidea mai mulți tineri după ce se urca drogat la volan. Ar fi trebuit să cadă mai multe capete din MAI, inclusiv polițiștii care l-au oprit pe Vlad Pascu în trafic înainte de comiterea accidentului, însă nu l-au reținut. În realitate majoritatea celor vinovați au scăpat fără nicio sancțiune serioasă.

ADVERTISEMENT

Judecătoarea din cazul Vlad Pascu a fost la un pas să fie suspendată

Un alt personaj controversat în acest caz a devenit, cu sau fără voia sa, judecătoarea Ioana Ancuța Popoviciu, cea care a scăpat momentan de suspendarea din funcție. Femeia fusese contestată și ajunsese în atenția Inspecției Judecătoare a CSM după ce a intrat în instanță mestecând gumă și după ce a întrebat unde este unul dintre cei decedați.

Ulterior, când a fost confruntată de jurnaliști, femeia a tăcut mai bine de un minut și s-a uitat în gol într-un mod bizar. Cu toate acestea, chiar dacă ministrul justiției Alina Gorghiu a recunoscut că există nereguli în acest caz, Consiliul Superior al Magistraturii a decis să nu o suspende pe femeie din funcție.

ADVERTISEMENT

”Secţia pentru judecători în materie disciplinară a apreciat că exercitarea în continuare a funcţiei de către Ioana Ancuţa Popoviciu nu este de natură a afecta desfăşurarea cu imparţialitate a procedurii disciplinare faţă de aceasta”, au explicat magistrații. Următorul termen în acest proces este programat în 9 mai, iar acum rudele și prietenii victimelor lui Vlad Pascu așteaptă noi motive pentru a fi, din nou, șocați.

ADVERTISEMENT