News

Protest pro-Palestina în București. Zeci de oameni sunt în Piața Universității: ”Salvaţi Gaza! Salvaţi umanitatea!”

Protest pentru susținerea palestinienilor. Jandarmii se află la fața locului, asigurându-se că manifestația are loc în condiții pașnice.
21.10.2023 | 19:19
Protest proPalestina in Bucuresti Zeci de oameni sunt in Piata Universitatii Salvati Gaza Salvati umanitatea
Protest pro-Palestina în București. Foto captură Facebook Solidaritate România-Palestina
ADVERTISEMENT

Protest pro-Palestina în București, sâmbătă, 21 octombrie. Zeci de oameni, atât cetățeni palestinieni stabiliți în România, cât și susținători ai acestora se află în Piața Universității din Capitală.

Protest pro-Palestina în București

Mitingul, la care participă aproximativ 100 de oameni, este organizat de Ambasada Palestinei în România, sub sloganul ”Salvaţi Gaza! Salvaţi umanitatea!”. Participanții scandează și au pancarte pe care au scris mesaje sfâșietoare.

ADVERTISEMENT

Ei amintesc de conflictul din Gaza care se desfășoară de peste 75 de ani. ”De mai bine de 75 de ani poporul palestinian este oprimat, torturat, ucis”, ”Opriţi măcelul în masă din Palestina”, ”Palestina liberă”, ”Salvaţi copiii”, sunt doar câteva dintre mesajele protestatarilor.

În acest context, autoritățile din România au luat toate măsurile necesare, ca manifestația să aibă loc în condiții normale și de siguranță. Decizia a fost luată având în vedere violențele izbucnite în alte țări la astfel de proteste pro-palestiniene.

ADVERTISEMENT

Participanții trebuie să treacă de filtrele de securitate organizate de jandarmi. Astfel, toți oamenii care au venit la manifestație au fost verificați de forțele de ordine. De asemenea, în zonă au fost amplasate mai multe camere de supraveghere.

Măsuri suplimentare luate de jandarmi

„Jandarmeria Capitalei, alături de celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu, va lua măsuri pentru asigurarea unui climat de siguranţă la nivelul Capitalei, sâmbătă.

ADVERTISEMENT

Respectiv pentru asigurarea ordinii publice şi protecţia participanţilor la adunarea publică organizată de Asociaţia Comunităţii Palestiniene din România”, au transmis jandarmii din Capitală.

Proteste s-au organizat, în cursul acestei săptămâni, în mai multe țări din Europa, dar și în SUA. De asemenea, egiptenii au ieșit în stradă, vineri, pentru a-și arăta sprijinul pentru civilii din Fâșia Gaza.

ADVERTISEMENT

Amintim că vineri, 20 octombrie, mai mulți ambasadori și reprezentanți din 22 de țări membre ale Organizației Cooperării Islamice (OCI) în România s-au întrunit la Ambasada Palestinei la București. Întâlnirea a avut loc în semn de solidaritate, denunțând ”agresiunea continuă asupra Gaza, Al-Quds Al-Sharif și Cisiordania din partea Israelului”.

ADVERTISEMENT