News

Protest violent al muncitorilor chinezi, la cea mai mare fabrică iPhone din lume. Video

Muncitorii chinezi care muncesc la cea mai mare fabrică iPhone din lume, Zhengzhou, au declanșat o serie de proteste violente în ultimele zile.
23.11.2022 | 14:43
Protest violent al muncitorilor chinezi la cea mai mare fabrica iPhone din lume Video
Proteste violente la o fabrică din China. Foto: Twitter
ADVERTISEMENT

În imaginile publicate pe rețelele de socializare se vede cum sute de muncitorii, unii dintre ei înarmați cu bâte, devin violenți și se confruntă cu polițiștii.

Proteste violente la fabrica iPhone din China

Potrivit BBC, oamenii scandează ”Ne cerem drepturile”, în timp ce unii folosesc bâtele pentru a sparge camerele de supraveghere și ferestrele clădirii. În alte videouri oamenii se plâng că nu au primit bonusurile promise și constată că primesc prea puțină mâncare și de o calitate îndoielnică.

ADVERTISEMENT

Cei care au publicat imaginile pe internet susțin că muncitorii au fost bătuți de forțele de ordine. Totul ar fi pornit luna trecută, când compania Foxconn a decis să închidă campusul fabricii, unde au rămas mii de muncitori blocați.

O parte dintre muncitori au reușit să fugă acasă, ulterior compania recurtând noi muncitori cu promisiunea unor bonusuri generoase, promisiune care nu a fost respectată.

ADVERTISEMENT

”Au schimbat contractul, astfel încât nu am putut primi prima, aşa cum ne-au promis. Ne pun în carantină, dar nu ne dau mâncare”, s-a plâns un muncitor. Oamenii dau asigurări că lupta va continua până când autoritățile se vor ”ocupa de nevoile” lor. Între timp, martorii vorbesc despre un muncitor rănit grav, care ar putea muri din cauza rănilor suferite.

O altă problemă a muncitorilor e focarul de Covid existent în fabrică. ”Acei muncitori care protestează vor să primească prima şi să se întoarcă acasă”, a transmis un martor.

ADVERTISEMENT

În imagini se poate vedea cum polițiștii îmbrăcați în costume de protecție anti Covid-19 au descins în forță și în număr mare la fabrică, pentru a calma spiritele. Cu toate acestea, prezenta polițiștilor a inflamat și mai tare spiritele.

Alți muncitori nu înțeleg ce se întâmplă și spun că nu doresc să cadă la mijloc în acest conflict.

ADVERTISEMENT

”Nu ştiu motivul exact pentru care oamenii protestează, dar ne amestecă pe noi, muncitorii noi, cu muncitorii vechi, care au fost pozitivi”, a transmis un alt angajat al fabricii pentru BBC.

Foxconn și Apple nu au comentat momentan situația. Fabrica din Zhengzhou, unde lucrează 200.000 de oameni, asamblează mai multe telefoane iPhone decât oriunde altundeva pe Pământ. Protestul și fuga unor muncitori din fabrică a dus la o scădere a livrărilor de modele iPhone 14, din cauza înteruperii producției.

Foxconn are denumirea oficială de Hon Hai Precision Industry Co LTD și e cel mai mare producător de iPhone, cu peste 70% din totalul livrărilor de telefoane iPhone la nivel global.

ADVERTISEMENT
Tags:
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul...
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul manager transsexual din fotbalul britanic
Rușii au schimbat simbolul de pe echipamentele militare trimise în Ucraina. Ce reprezintă...
Rușii au schimbat simbolul de pe echipamentele militare trimise în Ucraina. Ce reprezintă noul semn observat în apropiere de Harkov
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge...
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge românii să plătească pentru un pahar
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent...
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent luată de milionarul român
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod...
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod inedit! Actrița și familia ei și-au cumpărat o locuință de poveste și în Maramureș
10 ANI FĂRĂ PERMIS! E lege. Cine RISCĂ sancțiunea
10 ANI FĂRĂ PERMIS! E lege. Cine RISCĂ sancțiunea
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Obligațiile băncilor înainte de a demara procedura de executare silită
Obligațiile băncilor înainte de a demara procedura de executare silită
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane...
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane de lei de la primăriile conduse de Clotilde Armand, Radu Mihaiu și Robert Negoiță. Cine le controlează
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților