News

Protestatarii anti PSD din Galați ar putea fi anchetați. Carmen Dan: “Poliția și jandarmeria se vor sesiza din oficiu”

14.05.2019 | 18:22
Protestatarii anti PSD din Galati ar putea fi anchetati Carmen Dan Politia si jandarmeria se vor sesiza din oficiu

Manifestanții anti-PSD de la mitingurile de campanie ar putea fi anchetați. Este vorba în special de mitingurile de la Iași și Galați. Ce anunț a făcut Ministrul de Interne în privința acestei situații? ” Am solicitat rigoare în aplicarea legii, transparenţă şi exigenţă tuturor structurilor din minister care au competenţe în planul ordinii publice”, a declarat Carmen Dan.

Carmen Dan, despre protestatarii anti-PSD care ar putea fi anchetați

Din păcate, manifestanții anti-PSD ar putea fi anchetați. Vizați sunt cei care au fost prezenți la mitingurile din Iași și Galați. Ministrul a susținut că autoritățile studiază filmările de la contramanifestațiile de săptămâna trecută pentru a sesiza exact parchetul dacă sunt identificate întocmai fapte penale.“Ar trebui să aflăm dacă aceștia oameni sunt cumva plătiți și de cine. Am văzut și eu un comportament anormal, un comportament la limita legii! Este un comportament anormal, am văzut că la anumite manifestări există oameni care să fi fost motivați”, a declarat Codrin Ștefănescu, despre situația anchetei deschise pentru protestatarii anti-PSD.

Ministrul Afacerilor Interne a declarat astăzi, 14 mai, la Oradea, că această campanie electorală are o particularitatea agresivă. De asemenea, a subliniat că “din anii ’90 nu au mai fost cazuri în care să întâlnim manifestaţii şi contramanifestaţii în acelaşi loc”. Carmen Dan a precizat că în campania electorală pentru alegerile europarlamentare din 26 mai există partide și formațiuni politice care susțin “de ochii lumii, valorile democratice, dar care fac un joc deloc corect, prin care încearcă limitarea dreptului de exprimare al altora, încurajând, în mod evident, violenţa verbală”.

carmen dan anunt despre anchetarea protestatarilor psd
Carmen Dan, anunț despre anchetarea protestatarilor anti-PSD
Sursa Foto: Facebook

“Din anii ’90 nu au mai fost cazuri de manifestații și cntramanifestații în același loc “

“Aş putea spune chiar că, dacă facem o analiză, o să constatăm că din anii ’90 nu au mai fost cazuri în care să întâlnim manifestaţii şi contramanifestaţii în acelaşi loc. Iar acest lucuru l-a avut în vedere şi legiuitorul când a dispus modul de organizare a acestor adunări publice.

Eu vreau să fac un apel, să conştientizeze cei care gândesc că în acest fel se pot manifesta, că de la violenţă verbală la violenţă fizică este doar un pas, iar noi nu avem de gând, sub nicio formă, să încurajăm sub nicio formă lucrul acesta”, a mai spus Carmen Dan, citată de Agerpres.

Tags: