News

Protestatarii au blocat autobuzele PSD la Galați. Mai marii partidului au fost evacuați pe ușa din dos

11.05.2019 | 17:50
Protestatarii au blocat autobuzele PSD la Galati Mai marii partidului au fost evacuati pe usa din dos

Zeci de oameni s-au strâns sâmbătă, 11 mai, în centrul orașului Galați. Contramanifestanții PSD (peste 1. 500 de gălățeni) au blocat două autocare în care se aflau simpatizanți PSD și au scandat minute în șir ”Hoţii, hoţii!”. Toată acțiunea s-a desfășurat în zona Casei de Cultură a Sindicatelor din Galați.

Protestatarii au blocat autobuzele PSD la Galați

Autocarele în care se aflau simpatizanți PSD, circa 3.000 de oameni, aduși din zona rurală, au fost înconjurate de sute de contramanifestanți PSD după terminarea acțiunii electorale împiedicând plecarea mașinilor. Jandarmii au fost nevoiți să intervină deoarece mulțimea furioasă care scanda lozinci anti-PSD nu lăsa autobuzele să treacă.

Protestatarii din Galați, circa 1.500 s-au culcat pe asfalt în fața unuia dintre autobuze blocând în acest fel trecerea. În cele din urmă, șoferul autobuzului a întors și a reușit să părăsească artera principală, încadrându-se pe o arteră secundară. Al doilea autocar a fost oprit de aceeași mulțime de protestatari, dar de data aceasta în apropierea Inspectoratului de Poliție Județean Galați.

Nici liderii partidului nu au scăpat ușor. Liderii prezenți la acțiunea electorală, Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă, au fost evacuați din Casa de Cultura a Sindicatelor Galați pe ușa din spate. Mașina deputatului PSD Galați, Nicolae Bacalbașa a rămas blocată în mulțime și a ieși cu greu, într-un cor de vuvuzele, înjurături și huiduieli. Imediat după încheierea mitingului electoral la PSD, manifestanţii anti-PSD au ocupat piaţa din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor.

,,S-au mărit salariile la medici. Ei au grijă de sănătăatea noastră şi a acestei ţări. Prea mulţi ani medicii din România s-au îngrijit de sănătatea străinilor, pentru că acest stat nu s-a îngrijit să le plătească salarii decente. De ce mai sunt supăraţi? Pentru că salariile mărite în România îi fac pe românii care lucrează în afară să nu mai accepte salarii de mizerie şi încep să vină acasă. Sunt supăraţi pentru că forţa de muncă harnică şi calificată începe să plece de la ei. Sunt supăraţi poate pentru că renovăm şi construim şcoli, modernizăm educaţia şi românii au şansa să fie mai educaţi şi o să intre în competiţie cu ai lor. Sunt supăraţi că vor fi mai frumoase comunele noastre decât cele din vestul Europei”, a spus Dragnea referindu-se la subiectele discutate la SUMITUL de la Sibiu de zilele trecute.

În paralel, vis – a – vis de Casa de Cultură a Sindicatelor, în fața Palatului de Justiție, s-au strâns 200 de gălățeni care au scandat lozinci anti-PSD. Ulterior, numărul a crescut la 1.500.

Mitingul s-a încheiat fără incidente

Simpatizanți PSD blocați în autocare
Sute de oameni au manifestat azi la Galați
Sursa foto: Facebook.com

După încheierea mitingului de la Galați, numărul protestatarilor a crescut la câteva mii. Deși mulțimea a fost agitată nu s-au înregistrat victime. În schimb, patru persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, acestea acuzatând stări de leșin și lipotimii. O singură persoană a fost internată în spital, potrivit reprezentanţilor ISU Galaţi.