News

Protestatarii AUR au desenat o svastică pe steagul Uniunii Europene! Parchetul General a preluat cazul

Protestatarii AUR au desenat o svastică pe steagul Uniunii Europene! Parchetul General a preluat cazul după ce un debutat liberal a sesizat organele abilitate
22.12.2021 | 12:26
Protestatarii AUR au desenat o svastica pe steagul Uniunii Europene Parchetul General a preluat cazul
ADVERTISEMENT

Protestul celor de la AUR în Parlamentul României nu a rămas fără urmări. O fotografie făcută chiar în timpul evenimentului a scos în evidență un derapaj evident și care încalcă regulile democrației și prevederile legii.

Mai exact, unul dintre protestatari a fost surprins în timp ce desena o svastică pe drapelul Uniunii Europene. Nu s-a terminat aici pentru că un deputat liberal a sesizat organele abilitate.

ADVERTISEMENT

Protestatarii AUR au desenat o svastică pe steagul UE!

Drept pentru care întreg scandalul a ajuns acum în atenția procurorilor. „Simbolul nazist folosit de unii manifestanți în cadrul protestului din fața Parlamentului României (…)

(…) la care au luat parte și demnitari ai grupului parlamentar AUR, reprezintă o infracțiune flagrantă care trebuie imediat investigată și sancționată ferm”, a transmis Alexandru Muraru.

ADVERTISEMENT
Protestatarii AUR în timp ce desenau o svastică pe steagul Uniunii Europene! Sursa foto – Profimedia Images

De remarcat că liberalul este consilier onorific al prim-ministrului și reprezentantul Guvernului pentru promovarea politicilor memoriei, combaterea antisemitismului și xenofobiei.

„Este inacceptabil pentru statul român să tolereze aşa ceva şi este, deopotrivă, insultător pentru memoria suferinţelor celor care şi-au pierdut viaţa în lagărele de concentrare ale Germaniei naziste şi puţinilor urmaşi ai acestora.

ADVERTISEMENT

Fotografia cu zvastica desenată pe steagul Uniunii Europene de către un protestatar AUR reprezintă un semnal de instigare la violenţă şi ură, care a prejudiciat grav imaginea României în cele mai cunoscute publicaţii din lume”, a mai zis Muraru

Mai mult decât atât, liberalul consideră că asemenea acte de vandalism nu pot rămâne nepedepsite. Drept pentru care nu a ezitat o clipă și a anunțat organele de urmărire penală, respectiv Poliţia Română şi procurorul general.

ADVERTISEMENT

Muraru a solicitat acum celeritate în cercetarea şi sancţionarea unor astfel de fapte antisociale şi ilegale, care, spune deputatul, produc grave prejudicii de imagine statului român.

„Acest gest inacceptabil este o palmă dată memoriei milioanelor de victime ale regimului nazist şi nu poate fi decât o consecinţă a derapajelor unei formaţiuni politice neolegionare, care a folosit tribuna Parlamentului ca portavoce a mesajelor admirative faţă de criminalii de război”, a mai spus Alexandru Muraru.

Deputatul a mai transmis că astfel de comportamente ale demnitarilor nu fac altceva decât să ducă la alte incidente publice de natură xenofobă.

„Degradarea şi tensionarea repetată a atmosferei din Parlament a creat acest context social, iar desenarea svasticii este o consecinţă directă a politicii partidului extremist AUR.

Aşa cum am mai spus în repetate rânduri, ascensiunea acestei formaţiuni politice în Parlament a degradat încontinuu, masiv, discursul public şi a reluat o amplă operaţiune sistematică de punere în discuţie a faptelor istorice din anii 40, de elogiere a criminalilor de război, de relativizare a crimelor din timpul Holocaustului, de parodiere a simbolurilor memoriei victimelor Holocaustului. Toate acestea reprezintă o escaladare fără precedent după anii 90″, a mai subliniat Muraru

ADVERTISEMENT