News

Protestatarii din Piața Victoriei i-au cerut Avocatului Poporului să conteste la CCR legea carantinării. Răspunsul lui Renate Weber

19.07.2020 | 20:50
Protestatarii din Piata Victoriei iau cerut Avocatului Poporului sa conteste la CCR legea carantinarii Raspunsul lui Renate Weber
ADVERTISEMENT

Protestatarii din Piața Victoriei au făcut apel la Renate Weber, cerându-i să conteste la CCR legea carantinării și izolării.

Renate Weber nu a rămas impasibilă și le-a transmis oamenilor că „analizează” legea, înainte de a se pronunța asupra constituționalității actului normativ.

ADVERTISEMENT

Avocatul Dan Chitic a ținut un discurs în Piața Victoriei prin care a transmis că o roagă „în genunchi” pe Renate Weber să conteste legea la CCR.

Renate Weber ar putea sesiza CCR referitor la legea carantinării și izolării

O rog în genunchi pe doamna Renate Weber să facă ceea ce trebuie să facă un Avocat al Poporului, să facă ceea ce a mai făcut până acum, să iasă și să spună că legea este neconstituțională”, a răbufnit Chitic.

ADVERTISEMENT

De asemenea, avocatul le-a transmis protestatarilor prezenți în ploaie să facă toți petiții către Avocatul Poporului, Renate Weber.

Potrivit DC News, Renate Weber a dezvăluit că nu este la curent cu protestele din Piața Victoriei, însă e decisă să facă dreptate în cazul noii legi a carantinării.

ADVERTISEMENT

Deocamdată noi analizăm această lege. E singurul comentariu pe care pot să-l fac”, s-a rezumat să declare, misterios, Avocatul Poporului.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat în cursul zilei de duminică, 19 iulie, actul normativ. Legea privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic a fost publicată, de asemenea, în Monitorul Oficial.

ADVERTISEMENT

O parte din societatea civilă a catalogat legea drept inacceptabilă pentru că ar încălca mai multe drepturi constituționale, lucru remarcat și de medicul Adina Alberts.

Legea carantinării, un început în forță al NAȚIONALIZĂRILOR? Nicolae Ceaușescu ar fi râs cu lacrimi de ar fi fost azi printre noi.

Legea privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, pe scurt „Legea carantinării”, pare a fi un cal troian împins adânc în miezul democrației.

Deci, ne luați casele, domnilor politicieni? Legiuți că ne veți distrugeți bunurile dacă dvs veți decide că este spre binele sănătății noastre?! Dacă ești SUSPECT CĂ AI FI INFECTAT, practic nu mai ai nicio proprietate, pentru că orice ai atins se carantinează, nu? Nu credeți că mergeți mult prea departe, domnilor politicieni?! Vă reamintesc un vers din Imnul țării noastre DEMOCRATE, domnilor politicieni: „Viață în libertate ori moarte!, strigă toți”, a punctat femeia.

ADVERTISEMENT
Tags: