ADVERTISEMENT
News

Protestatarii violenți de la mitingul anti-mască, în arest la domiciliu. Decizia finală a judecătorilor

Autor: Adrian Baciu | 29.04.2021 | 12:22
Protestatarii violenți de la mitingul anti-mască, în arest la domiciliu. Decizia finală a judecătorilor
Protestatarii violenți de la mitingul anti-mască, în arest la domiciliu. Decizia finală a judecătorilor. Sursa foto: hepta.ro

Protestatarii violenți de la mitingul anti-mască din București care a avut loc la finalul lunii martie au fost plasați în arest la domiciliu. Decizia finală a judecătorilor a fost anunțată joi, 29 aprilie.

ADVERTISEMENT

În primă fază, pe 4 aprilie, 14 protestatari care au participat la protestele violente din Piața Unirii, din București, în noaptea de 29 spre 30 martie, au fost arestași preventiv pentru 30 de zile.

Atunci, aceștia au fost ridicați de acasă, după ce au fost percheziționați de procurori și polițiști. Forțele de ordine au găsit asupra lor mai multe probe, inclusiv materiale pirotehnice.

Protestatarii violenți de la mitingul anti-mască din Capitală, în arest la domiciliu

Luni, 26 aprilie, procurorii au cerut prelungirea arestării preventive în cazul participanților la proteste, însă un magistrat de drepturi și libertăți de la Judecătoria Sectorului 3 a respins propunerea stabilind în schimb plasare acestora în arest la domiciliu.

ADVERTISEMENT

Decizia de luni a magistratului de drepturi și libertăți de la Judecătoria Sectorului 3 nu a fost însă definitivă și a fost contestată de anchetatorii la Tribunalul București.

În cursul zilei de joi, 29 aprilie, a venit decizia finală: cele 14 persoane arestate preventiv de judecători pentru acte de violență, vandalism și furt pe fondul protestului anti mască de la finalul lunii martie, au fost plasate în arest la domiciliu de un judecător, anunță Știripesurse.

Așadar, Tribunalul București a respins contestația procurorilor bucureșteni, iar cei 14 vor fi cercetați în continuare în arest la domiciliu.

ADVERTISEMENT

Ce a constatat Poliția după protestele violente din martie

La începutul lunii aprilie, 18 protestatari au fost reținuți pentru 24 de ore. Este vorba despre manifestanți care au participat la protestele violente din Piața Unirii, din București.

Aceștia au fost acuzați de ultraj, distrugere și deținere ilegală de muniții și au fost propuși pentru mandat de arestare de 30 de zile. Ei au fost ridicați în zorii zilei de acasă, după ce au fost percheziționați de procurori și polițiști. Dintre aceștia, 14 au fost arestați preventiv.

ADVERTISEMENT

La mișcările de stradă din finalul lunii martie, 12 jandarmi au fost răniți, iar bănci și trei stații de autobuz în valoare de 32.000 de euro distruse în centrul Capitalei.

Acesta a fost bilanțul violențelor din noaptea de 29 spre 30 martie, când mai mulți protestatari au devenit agresivi. Imediat după incidente, au fost date 650 de amenzi în valoare de peste 400.000 de lei și au fost deschise opt dosare penale pentru distrugere.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!