News

Protestatarul băgăt în dubă de către jandarmi, mesaj pentru Patriarhul Daniel. Ce i-a transmis înaltului prelat

29.03.2021 | 23:01
Protestatarul bagat in duba de catre jandarmi mesaj pentru Patriarhul Daniel Ce ia transmis inaltului prelat
Protestatarul băgăt în dubă de către jandarmi, mesaj pentru Patriarhul Daniel. Foto: Inquam/Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Un protestatar din București, care a fost băgat în dubă de către Jandarmerie după ce a refuzat să poarte mască și să se legitimeze, a oferit luni, la Antena 3, un mesaj pentru Patriarhul Daniel, în momentul în care se afla pe o targă și urma să fie transportat către Parchetul General.

În toată țara au loc luni seara proteste împotriva restricțiilor impuse de către autorități în contextul pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

În mai multe orașe din țară, lideri ai Alianței pentru Unirea Românilor au folosit protestele ca mijloace pentru a-și transmite mesajele politice.

Protestatarul din București băgăt în dubă de către jandarmi îi transmite un mesaj Patriarhului Daniel

“Să îi spuneți Patriarhului Daniel un lucru din partea mea: să cheme toți românii la biserică, în noaptea de Înviere, să vină cu toții fără măști. Mergeți la Biserică, fără mască pe bot, acesta este mesajul meu”, a declarat protestatarul într-o intervenție în direct la Antena 3.

ADVERTISEMENT

Avocatul protestatarului, Vlad Hosu: “Nu s-a întâmplat altceva decât o contravenție. Nu se justifică intervenția Jandarmeriei”

“Din punctul meu de vedere, nu s-a întâmplat altceva decât o contravenție, nu a purtat o mască și o altă contravenție că nu a dorit să se legitimeze. Ce s-a întâmplat în legătură cu nepurtatul măștii este legat de o problemă medicală a sa, are fire de sutură în gură, de aceea nu a purtat mască.

Nu avea o adeverință medicală, nu a putut să justifice asta. Este o persoană cu studii superioare, bine integrată din toate punctele de vedere.

ADVERTISEMENT

Doar a protestat, este dreptul său, într-adevăr, solidarizez cu ceea ce i s-a întâmplat, consider că a fost o reacție exagerată din partea Jandarmeriei.

A refuzat să se legitimeze, acest lucru este o contravenție. Ambulanța a fost chemată de către clientul meu, are leziuni generate de imobilizarea sa.

ADVERTISEMENT

Imobilizarea este un drept al autorităților, nu contestăm asta, dar am înțeles că se face o anchetă pentru ultraj, nu consider că este justificată în niciun fel intervenția jandarmilor, deoarece nu era agresiv în niciun fel”, a declarat Vlad Hosu, avocatul care s-a oferit să îl ajute pe protestatarul bruscat de către forțele de ordine.

ADVERTISEMENT
Tags: