News
notix pixel id

Proteste de 1 Decembrie în Capitală și Alba Iulia. Klaus Iohannis și Ion Iliescu, criticați de #rezist

Ziua Națională a României - 1 Decembrie nu a fost ocolită de proteste. Klaus Iohannis și Ion Iliescu au fost ținta celor de la #rezist, în Capitală. În Alba Iulia, AUR a organizat de asemenea manifestații.
01.12.2021 | 12:31
Proteste de 1 Decembrie în Capitală și Alba Iulia. Klaus Iohannis și Ion Iliescu, criticați de #rezist
Proteste la București și Alba Iulia de Ziua Națională: ”Iliescu a chemat minerii, Iohannis a chemat PSD”. Sursa foto: Marian Rădună / Facebook
ADVERTISEMENT

Miercuri, 1 Decembrie, Ziua Națională a României a fost marcată în cele mai importante orașe ale țării, cu festivități și defilări ale cadrelor militare.

În Capitală și în orașul Marii Uniri, Alba Iulia, au avut loc și o serie de manifestații de protest.

Klaus Iohannis și Ion Iliescu au fost ținta celor de la Rezist în București, în timp ce în Ardeal, AUR și simpatizanții săi au organizat o manifestație în care au cerut drepturi publice și și-au manifestat nemulțumirea față de conducătorii statului.

ADVERTISEMENT

Proteste la București și Alba Iulia de Ziua Națională: ”Iliescu a chemat minerii, Iohannis a chemat PSD”

De Ziua Națională a României, mai mulţi reprezentanţi ai societăţii civile au vrut să îi transmită un mesaj președintelui Iohannis, la câteva zile după ce acesta a consfințit o nouă coaliție de guvernare.

Protestatarii au apărut în Piața Arcul de Triumf din Capitală cu banner pe care era afişat mesajul ”Iliescu a chemat minerii, Iohannis a chemat PSD”.

ADVERTISEMENT

Cei de la Geeks for Democracy au vrut să afişeze mesajul în zona tribunelor oficiale, în speranța că preşedintele Iohannis îl va vedea.

Activiștii civici, printre care s-au numărat Marian Rădună, de la Geeks for Democracy şi Diana Voicu, de la Iniţiativa România, nu au fost însă lăsaţi să se apropie de tribună, scrie EpochTimes.

ADVERTISEMENT

Cei de la Jandarmerie au intervenit și le-au cerut iniţiatorilor demersului să îndepărteze bannerul, însă aceştia au refuzat, potrivit unei înregistrări făcute publice de Marian Rădună.

AUR a organizat un marș la Alba Iulia

La Alba Iulia, Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a organizat ”Marșul Unirii”. Liderul formațiunii, George Simion, a spus că peste 3000 de români au participat în total la evenimentul de Ziua Națională.

ADVERTISEMENT

Potrivit presei locale, încă de la ora 07:00, oameni din toate colțurile țării, s-au adunat în zona Gării și au pornit pe un traseu de 6 kilometri pe mai multe străzi din oraș, având ca punct final strada Unirii din Cetatea Alba Carolina.

”Sunt peste 3000 de români din toate colțurile. Au venit toate filialele și împreună cu voi o să dăm start sărbătorii de 1 decembrie.

ADVERTISEMENT

Avem 364 de zile pentru proteste, să protestăm împotriva corona, Iohannis, împotriva altor viruși. Acum e Ziua Națională și e sărbătoare”, a spus George Simion, pe Facebook.

Site-ul Alba24 scrie că solicitarea pentru aprobarea evenimentului a fost făcută la Primăria Alba Iulia de deputatul AUR de Alba, Daniel Rusu, însă doar pentru 100 de persoane.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri