News

Proteste ale minerilor și energeticienilor din Târgu Jiu. ”O să mergem și la București”

08.02.2021 | 10:13
Proteste ale minerilor si energeticienilor din Targu Jiu O sa mergem si la Bucuresti
ADVERTISEMENT

Minerii de la Complexul Energetic Oltenia au ieșit în stradă, luni dimineață, la Târgu Jiu. Ei cer beneficii speciale în Legea pensiilor și doresc o prevedere prin care să li se dea voie să se pensioneze mai devreme.

Minerii și energeticienii din Târgu Jiu și împrejurimi au protestat în Piața Prefecturii din municipiu. Lider de sindicat din cadrul Complexului Energetic Oltenia, Iulian Păuna, a transmis, pentru România TV, că protestul este unul restrâns din cauza restricțiilor autorităților.

ADVERTISEMENT

„Suntem restricționați să nu depășim un anumit număr de persoane. Ne-am strâns câți am putut să nu depășim”, a spus liderul de sindicat, conform DCnews.ro.

Minerii și energeticienii din Târgu Jiu protestează

„Avem un proiect de lege în Parlamentul României legat de vârsta de pensionare și stă prin sertare, când anumite categorii de persoane cum ar fi artiștii și muzicienii beneficiază de condiții speciale.

ADVERTISEMENT

Noi nu putem ca mineri și energeticieni, prin condițiile de muncă pe care le avem, să avem și noi un privilegiu prin legea pensiilor pe care vrem să o promovăm”, a adăugat Iulian Păuna.

Protestul poate ajunge și la București. Minerii au declarat că așteaptă răspusuri, iar ulterior vor dori să meargă la Guvern pentru a vorbi cu miniștri.

ADVERTISEMENT

„Da, o să mergem și la București. Momentan, avem o echipă care negociază cu prefectul județului, reprezentantul guvernamental în teritoriu.

După aceste convorbiri, vom aștepta răspunsurile și vom cere să mergem și la guvern să putem să stăm de vorbă cu miniștri, cu domnul prim-ministru, să vedem ce putem face să salvăm CEO”, a mai spus liderul de sindicat.

ADVERTISEMENT

Minerii vor beneficii speciale în Legea pensiilor și o prevedere prin care să li se dea voie să se pensioneze mai devreme.

ADVERTISEMENT