News

Proteste contra regimului la Chișinău. Maia Sandu a cerut ajutorul NATO. ”Este clar că neutralitatea nu ne poate apăra”

Au fost proteste duminică la Chișinău. 3.000 de persoane au manifestat împotriva președintei Maia Sandu și guvernului condus de Dorin Recean.
19.02.2023 | 15:26
Proteste contra regimului la Chisinau Maia Sandu a cerut ajutorul NATO Este clar ca neutralitatea nu ne poate apara
Organizatorii au reușit să adune 3.000 de manifestanți Foto: nordnews.md
ADVERTISEMENT

Potrivit autorităților de la Chișinău, manifestanții au provenit din municipiul Bălți aduși în capitală de partidele naţionaliste pro-ruse ŞOR, PACE şi Mişcarea Populară.

Proteste contra regimului la Chișinău

În ciuda faptului că starea de urgență a fost prelungită cu încă 60 de zile manifestanții au venit la Chișinău sub pretextul de a solicita micșorarea tarifelor la agentul termic, gaze și energie electrică.

ADVERTISEMENT

”Noi mergem să protestăm împotriva actualelor tarife și guvernării. Noi mergem să protestăm pașnic. Mergem să protestăm împotriva la ceea ce se întâmplă. Au fost majorate tarifele la serviciile comunale”, a declarat un protestatar pentru publicația NordNews.

Întrebat de ce au fost majorate tarifele, bărbatul nu a mai avut replică: ”Nu vă pot răspunde, m-ați prins nepregătit”.

ADVERTISEMENT

Publicația citează surse avizate din cadrul Inspectoratului de Poliție Bălți potrivit cărora printre protestatarii care au mers la Chișinău sunt și consumatori de droguri. Din municipiul Bălți spre Chișinău s-au deplasat opt microbuze și autobuze, au mai precizat reprezentanții poliției.

Maia Sandu a cerut ajutorul NATO

Președinta Republicii Moldova, a cerut NATO sisteme de apărare antiaeriană în cadrul unei sesiuni de discuții la Conferința de Securitate de la Munchen, la care a participat și secretarul general al Alianței nord-atlantice, Jens Stoltenberg.

ADVERTISEMENT

”Este clar că neutralitatea nu ne poate apăra”, a spus Maia Sandu. ”Cea mai mare problemă pe care o avem acum este necesitatea unui sistem de supraveghere și apărare antiaeriană. Acest lucru este necesar pentru Republica Moldova, dar și pentru întreaga regiune. Așadar, dorim ca partenerii noștri să ia în considerare acest tip de asistență de care avem nevoie urgent”, a mai declarat președinta Republicii Moldova.

”Când ne uităm la ceea ce face Rusia în Ucraina, este limpede că neutralitatea nu ne poate apăra. Neutralitatea te poate apăra doar atunci când celelalte state o respectă”, a mai spus Maia Sandu.

ADVERTISEMENT