News

Proteste de amploare la Baia de Aramă! Localnicii cer ca Sorina să fie adusă acasă. VIDEO

21.06.2019 | 21:50
Proteste de amploare la Baia de Arama Localnicii cer ca Sorina sa fie adusa acasa VIDEO

Proteste de amploare la Baia de Aramă, de unde autoritățile au luată-o cu forța pe micuța Sorina, în vârstă de 8 ani, din casa asistentei maternale unde a locuit în ultimii 7 ani și au dat-o spre adopție unei familii de români cu cetățenie americană.

Protest pentru fata din Baia de Arama

Vecinii au ieșit în stradă și par că nu s-au împăcat deloc cu ideea că Sorina nu va mai locui pe stada lor și nu se va mai juca cu copiii lor. Aceștia au organizat un adevărat protest, la care s-au alturat oameni din tot orașul. Și au venit cu sutele!

Sute de oameni s-au adunat la casa familiei Șărămăt din Baia de Aramă, județul Mehedinți, de acolo de unde, azi, zeci de polițiști și mascați, împreună cu procurorul Maria Pițurcă de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, au luat cu forța fetița de 8 ani, care a fost dată spre adopție în SUA.

Sorina nu este de vânzare!!!

Gepostet von Alex Dumitru am Freitag, 21. Juni 2019

„Sorina merită un loc în România, alături de familia ei”

„Am ajuns să fim martorii abuzurilor făcute de angajații statului pe care îi plătim, asupra copiilor noștri. Toți trebuie să ieșim să luptăm pentru Sorina”, scrie un utilizator Facebook.

Unii au afișe cu mesaje precum „Sorina merită un loc în România, alături de familia ei”, „Lăsați-o pe Sorina să decidă” sau „Sorina are o familie și centrele sunt pline de orfani”.

Ministerul Muncii a venit cu precizări legate de acest caz. Într-un comunicat emis de autorptăți, se spune că asistentul maternal care a crescut-o pe Sorina timp de 7 ani a avut ocazia să o adopte pe fetiță, însă aceasta nu a dorit să o treacă pe numele ei pe fetiță.

Ministerul susține că 120 de familii s-au calificat pentru adopție, însă doar o singură familie a mers să o vadă pe fată, însă nu au dorit să o revadă. Mai mult, se pare că asistenta maternală nu mai avea contract de muncă, fata fiind ținută ilegal în acea familie.