UPDATE. Proteste de amploare şi alertă cu bombă în Chişinău

Capitala Republicii Moldova este din nou scena unor ample manifestatii de protest, in contextul profundei crize politice in care se afla republica....
17.01.2016 | 00:00
UPDATE Proteste de amploare si alerta cu bomba in Chisinau
ADVERTISEMENT

Capitala Republicii Moldova este din nou scena unor ample manifestatii de protest, in contextul profundei crize politice in care se afla republica.

UPDATE 14:30 Potrivit ProTV Chisinau, un utilizator Facebook a anuntat ca a plasat un pachet explozibil in centrul capitalei Moldovei, pentru a opri mitingul simpatizantilor partidului socialist. Politia care asigura ordinea la proteste nu a fost momentan informata iar alerta ar putea fi falsa.

ADVERTISEMENT

………………………………………………………………….

Capitala Republicii Moldova este din nou scena unor ample manifestatii de protest, in contextul profundei crize politice in care se afla republica.

UPDATE 13:10 Doi dintre participantii la proteste, Mihai Bagas si VIorel Ignat, si-au facut un selfie care arata dimensiunile mobilizarii fortelor de ordine din Moldova.

ADVERTISEMENT

UPDATE 13:00 Sute de manifestantii s-au adunat in Piata Marii Adunari Nationale, unde scandeaza “unire!”, “jos tradatorii” si au rostit rugaciunea “Tatal nostru”. Liderul PL, Mihai Ghimpu, a fost numit “Iuda” de protestatari.

Fruntasul platformei, Andrei Nastase, a tinut un discurs anti-Plahotniuc si l-a acuzat pe Ion Paduraru de tradare, dupa ce si-a depus mandatul de candidat la functia de premier, dupa ce a fost desemnat de presedintele Timofti. “Paduraru a participat plenar in tradarea poporului R. Moldova. […] Ramanerea lui Paduraru in cursa ne ducea spre anticipate”, a spus acesta, potrivit ProTV Chisinau.

ADVERTISEMENT

Sursă: www.stirileprotv.ro

………………………………………………………………….

Capitala Republicii Moldova va fi din nou scena unor ample manifestaţii de protest, în contextul profundei crize politice în care se află republica, informează sâmbătă agenţia de presă Unimedia, citată de Agerpres.

Membri şi simpatizanţi ai Platformei civice Demnitate şi Adevăr se vor aduna la un miting de protest în Piaţa Marii Adunări Naţionale, unde vor cere stoparea “dictaturii criminale’. Manifestaţia este programată să înceapă la ora 11:00.

ADVERTISEMENT

O oră mai târziu, în scuarul clădirii Parlamentului, membri ai Partidului Socialiştilor al lui Igor Dodon şi ai Partidului Nostru condus de Renato Usatâi se adună pentru a protesta împotriva guvernării şi a candidaturii propuse de Partidul Democrat (PDM) pentru funcţia de prim-ministru. Cele două partide anunţă că îţi doresc alegeri parlamentare anticipate.

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a semnat vineri după-amiaza decretul privind desemnarea noului candidat al majorităţii parlamentare declarate, Pavel Filip, la funcţia de premier. Anterior desemnării lui Filip drept nou candidat la funcţia de premier, candidatul desemnat joi seara de preşedintele Timofti, Ion Păduraru, a anunţat că şi-a retras candidatura.

Pavel Filip este noua candidatură propusă de majoritatea parlamentară declarată, după ce prima candidatură, cea a omului de afaceri Vlad Plahotniuc, a fost respinsă de Nicolae Timofti, în urma afirmaţiilor mai multor deputaţi semnatari ai declaraţiei de sprijin pentru un candidat la premier că îşi retrag semnăturile dacă PDM va insista să propună candidatura lui Plahotniuc.

Miercuri, Platforma Demnitate şi Adevăr a organizat un protest contra desemnării lui Vlad Plahotniuc la funcţia de prim-ministru. În acelaşi timp, în scuarul Teatrului Naţional de Operă şi Balet, simpatizanţi ai PDM au organizat un miting în susţinerea controversatului om de afaceri. Joi, o manifestaţie similară a fost organizată de către Platforma DA tot în Piaţa Marii Adunări Naţionale, în timp ce în scuarul clădirii Parlamentului au protestat simpatizanţi ai formaţiunii politice Partidul Nostru.

Potrivit Constituţiei Republicii Moldova, candidatul desemnat la funcţia de prim-ministru are la dispoziţie 15 zile pentru a cere votul de încredere al parlamentului asupra programului şi componenţei guvernului.

Sursă: www.antena3.ro

ADVERTISEMENT
Tags: