News

Proteste de stradă în Grecia, Belgia și Franța. La Atena, manifestanții s-au bătut cu forțele de ordine. Video

Proteste în mai multe state UE, printre care Belgia, Franța și Grecia. Cea mai gravă situație a fost în țara elenă. La Atena, manifestanții s-au bătut cu forțele de ordine.
09.11.2022 | 22:57
Proteste de strada in Grecia Belgia si Franta La Atena manifestantii sau batut cu fortele de ordine Video
Grecia, afectată de proteste violente. Ciocniri între manifestanți și forțele de ordine, la Atena. Sursa foto: Hepta.ro / Twitter.com / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Situația economică grea din majoritatea statelor Uniunii Europene duce la noi mișcări de protest. Miercuri, în Belgia și Grecia au fost ample proteste, unele soldate cu ciocniri de stradă. Joi, sindicatele din Franța anunță o grevă generală.

Proteste masive în mai multe state UE. Activitatea din Belgia, paralizată

Muncitorii din Belgia au organizat o grevă la nivel național. Inclusiv Bruxelles-ul, capitala Uniunii Europene, a fost paralizat de eveniment. Majoritatea zborurilor au fost anulate, transportul în comun a fost oprit. Și traficul feroviar a fost afectat.

ADVERTISEMENT

Principalele sindicate belgiene se plâng de costul tot mai ridicat al vieții, de facturile uriașe și cer majorări de salarii.

Personalul din aproximativ două treimi din spitalele din regiunea Valonia francofonă și Bruxelles s-au alăturat protestului. Programările și operațiunile non-urgente au fost amânate.

ADVERTISEMENT

În Belgia, inflaţia a atins cel mai ridicat nivel din ultimii 50 de ani, iar preţurile au scăpat de sub control.

Grecia, afectată de proteste violente. Ciocniri între manifestanți și forțele de ordine, la Atena

Circa 2,5 milioane de greci au întrerupt activitatea miercuri, pentru a participa la proteste de stradă.

ADVERTISEMENT

În Capitala Atena s-au semnalat ciocniri violente între manifestanți și forțele de ordine. Oamenii au ieșit în stradă pentru a cere salarii mai mari pentru a putea rezista în fața inflației și a crizei energetice.

Violențe au fost între grupuri mici de protestatari și polițiștii nu doar la ​​Atena, ci și în Salonic, al doilea oraș ca mărime al Greciei.

ADVERTISEMENT

În cele două orașe, grupuri mici de demonstranți au aruncat cocktail-uri Molotov și pietre în poliție. Oamenii legii au răspuns cu gaze lacrimogene. Nu s-au raportat răniți până la această oră.

”Nu disponibilizărilor, nu reducerilor de salarii!”, au scris cetățenii pe unele dintre bannerele afișate.

”Nu mai putem suporta costurile mari. Nu mai suportăm sărăcia. Nu mai suportăm epuizarea”, a spus Giorgos Paliouras, un pensionar care s-a alăturat marșului din Atena, conform DailySabah.

Joi, 10 noiembrie, ample proteste se anunță și în marile orașe din Franța. Sindicatele din Hexagon au convocat o grevă generală de o zi. Oamenii vor cere salarii mai mari.

Europa s-a confruntat cu o serie de proteste și greve în ultimele luni, din cauza costurilor tot mai mari. Au avut loc mișcări de stradă în Marea Britanie, Franța, Spania și Germania.

ADVERTISEMENT