Proteste fără precedent ale maghiarilor din România. Manifestaţii în 100 de localităţi din ţară

Silvia Fechete   
în Nicio categorie
20/07/2013, 13:36
Proteste fără precedent ale maghiarilor din România. Manifestaţii în 100 de localităţi din ţară
Proteste în peste 100 de localităţi din ţară

Preşedintele Partidului Popular Maghiar din Transilvania a anunţat pentru sâmbătă manifestaţii în peste 100 de localităţi din ţară. Oamenii sînt nemulţumiţi de proiectul de regionalizare şi vor să obţină autonomia în zona locuită majoritar de maghiari.

Preşedintele Partidului Popular Maghiar din Transilvania, Toro T. Tibor, susţine că aşa-zisul Ţinut Secuiesc trebuie să fie o regiune administrativ-teritorială de sine stătătoare şi cu statul special, potrivit România TV.

Acesta a mai spus ca în planurile actuale de regionalizare nu figurează o soluţie care să convină comunităţii maghiare şi că nu se acceptă soluţii care să fie discutate şi agreate în cadrul acestei comunităţi.

“În mod concret, există două regiuni care, după părerea noastră, ar trebui să fie în primul rînd regiuni administrativ-teritoriale de sine stătătoare şi cu statut special. Una din aceste regiuni este, bineînţeles, Ţinutul Secuiesc, a doua este zona de Vest a ţării, numită de noi Partium, unde credem că ar fi corespunzător şi benefic, pentru pacea interetnică şi pentru normalizarea relaţiilor româno-maghiare, să fie o regiune bilingvă cu statut special”, a precizat Toro T. Tibor, informează rtv.net

Închide ×