News

Proteste în Rusia după otrăvirea lui Navalnîi. Manifestanţii au strigat: ”Putin, ia niște ceai”

29.08.2020 | 19:16
Proteste in Rusia dupa otravirea lui Navalnii Manifestantii au strigat Putin ia niste ceai
ADVERTISEMENT

Proteste în Rusia: mii de persoane au ieşit în stradă la câteva zile după ce a fost otrăvit opozantul rus Aleksei Navalnîi.

Manifestările au avut loc la Habarovsk, un oraş din Extremul Orient Rus. Oamenii sunt nemulțumiți de posibila otrăvire a lui Navalnîi, dar și de felul cum gestionează preşedintele Vladimir Putin criză politică regională.

ADVERTISEMENT

Protestatarii au strigat: ”Putin, bea un ceai!”, făcând, astfel, aluzie la modul care a dus la îmbolnăvirea opozantului rus.

Rușii protestează după otrăvirea lui Aleksei Navalnîi

Aleksei Navalnîi,  politicianul de opoziţie , s-a îmbolnăvit grav după ce a băut o ceaşcă de ceai într-o cafenea dintr-un aeroport.

ADVERTISEMENT

Transferat în Germania, avocatul în vârstă de 44 de ani, a fost plasat într-o comă indusă. Medicii au afirmat recent că starea sa este gravă, dar viața nu îi este amenințată.

„Probele clinice arată o intoxicare cu o substanță care aparține grupului inhibitorilor de colinesterază”, se arată într-un comunicat emis de Spitalul Charite.

ADVERTISEMENT

„Efectul otrăvii, inhibarea colinesterazei în organism a fost dovedită de mai multe ori și în mai multe laboratoare independente. Dl. Navalnîi este tratat cu atropină”, scrie în același comunicat.

Aleksei Navalnîi este principalul opozant al puterii preşedintelui Vladimir Putin. El este autorul unor publicaţii care denunţă corupţia celor care conduc Rusia.  A fost transferat sâmbătă din Siberia la un spital din Berlin.  Spitalul din Rusia care l-a tratat inițial pe Navalnîi a comunicat că nu au existat urme de otravă în corpul său. Cei din anturajului politicianului au avut suspiciuni și au cerut urgent să fie mutat în Germania.

ADVERTISEMENT

Locutorii Habrovskului au organizat proteste în fiecare săptămână după arestarea lui Serghei Furgal, un popular guvernator al regiunii. El a fost închis pe 9 iulie.

ADVERTISEMENT