ADVERTISEMENT
News

Proteste la Madrid! Restricțiile sanitare i-au scos din minți pe spanioli

| 26.09.2020 | 12:43
Proteste la Madrid! Restricțiile sanitare i-au scos din minți pe spanioli
Mai multe proteste au avut loc în capitala Spaniei. Sursa foto - hepta.ro

Proteste violente la Madrid acolo unde oamenii spun că nu mai vor restricții sanitare! Şase persoane au fost rănite şi patru arestate în urma unei adunări spontane care a avut loc în centrul orașului.

ADVERTISEMENT

De altfel, poliţia a intervenit în forţă după ce agenţii au fost provocaţi de manifestanţi. Mulți dintre protestatari au blocat și o stradă.

Vorbim despre un drum aflat în apropierea parlamentului regiunii. Autoritățile spun că o parte a participanților sunt tineri de extremă stângă.

Proteste dure la Madrid!

Agenţii au ripostat imediat după ce unul dintre ei a fost lovit de unul dintre manifestanţi. De remarcat că locuitorii din cartierele de la periferia Madridului se consideră discriminaţi.

ADVERTISEMENT

Se întâmplă lucrul acesta după ce carantina impusă de guvernul regiunii a extins izolarea în 45 de zone. Oamenii vor acum să fie aplicate măsuri sanitare şi în cartierele înstărite ale capitalei.

Cei de aici spun că în zonele în care stau oamenii cu bani se depășește pragul de 1.000 de cazuri la o sută de mii de locuitori.

Că reamintim că la Madrid este regiunea spaniolă cu cel mai intens focar de COVID-19 şi a înregistrat peste 48.000 de cazuri în ultimele 14 zile.

ADVERTISEMENT

De o săptămână, peste 850.000 de persoane din această zonă au parte de restricţii privind călătoriile şi limitarea celor care participă la întâlniri

Măsurile luate de autorităţile de la Madrid, vin în contextul în care mai multe ţări din emisfera nordică se pregătesc acum pentru un al doilea val de pandemie odată cu venirea iernii.

ADVERTISEMENT

 

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!