News
notix pixel id

Proteste la metrou programate joi și vineri! Care este motivul

20.03.2019 | 16:56
Se anunță proteste la metrou pentru zilele de joi și vineri

Angajații de la metrou au anunțat proteste în zilele de joi și vineri! În vizorul conducerii Metrorex este și evenimentul care s-a petrecut pe data de 26 ianuarie în anul curent. Un tren a fost remorcat de către o locomotivă. Acesta se afla în funcțiune de manevră în depoul din Berceni și a fost implicat într-un accident. Reprezentanții METROREX au anunțat faptul că evenimentul în cauză este subiectul unor cercetări efectuate de către o comisie numită de AGIFER.

Proteste la metrou în zilele de joi și vineri!

Angajații METROREX au anunțat proteste în ziua de joi și vineri, între orele 13-14. Acesta vor avea loc în fața Ministerului Transporturilor din cauza indiferenței de care dă dovadă ministrul Răzvan Cuc, după accidentul din luna ianuarie. Alte proteste au mai avut loc în luna august când Unitatea Sindicatului Liber Metru (USLM) s-a întâlnit cu conducerea Ministerului transporturilor și a Metrorex.

Revendicarea principală a USML a fost prelungirea contractului de închiriere a spațiilor comerciale în stațiile de metrou aflate între Sindomet și Metrorex. “Ministrul Transporturilor Lucian Șova consideră că administrația Metrorex are obligația sp își optimizeze veniturile, inclusiv pe cele obținute din închirierea spațiilor comerciale. Discuțiile despre aceste spații comerciale sunt încheiate din punctul de vedere al Ministerului Transporturilor”, a anunțat MT printr-un comunicat remis în cursul zilei de vineri.

Proteste la metrou, în zilele de joi și vineri
Proteste la metrou, în zilele de joi și vineri

2018 a fost anul protestelor sindicale

Anul 2018 a fost marcat de multe nemulțumiri și de proteste din partea sindicatelor și, din păcate, acestea nu s-au oprit doar la anul precedent. “Salariile vor crește în sănătate doar la medici, dar nici medicilor nu le vor crește salariile atât cât a fost estimat. (..) În sănătate însă sunt cazuri unde se diminuează salariul și pot să vă dau câteva exemple: în patologie vor fi scăderi salariale, la spitalele mono-profil, mă refer aici la psihiatrie, TBC și infecțioase, unde existau sporuri mari, inclusiv pentru personalul TESA, acum vor avea diminuări drastice, de 40%”, afirma președintele federației sindicale SANITAS

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri