News
notix pixel id

Proteste la ministerele Sănătăţii, Muncii şi Finanţelor pentru creşterea veniturilor angajaţilor

Sindicaliştii Federaţiei Sanitas protestează, marţi, la sediile ministerelor Sănătăţii, Muncii şi Finanţelor, cerând creşterea veniturilor tuturor angajaţilor din sănătate şi din...
07.04.2015 | 11:55
Proteste la ministerele Sănătăţii, Muncii şi Finanţelor pentru creşterea veniturilor angajaţilor
ADVERTISEMENT

Sindicaliştii Federaţiei Sanitas protestează, marţi, la sediile ministerelor Sănătăţii, Muncii şi Finanţelor, cerând creşterea veniturilor tuturor angajaţilor din sănătate şi din asistenţă socială, acordarea sporurilor şi finanţarea adecvată a unităţilor sanitare de stat, informează MEDIAFAX.

Protestatarii spun că reprezentanţii celor trei ministerele nu au găsit nici până în prezent soluţii pentru revendicările lor, care vizează în principal creşterea veniturilor tuturor salariaţilor din sistemul sanitar, de asistenţă socială şi asistenţă medico-socială, elaborarea unui nou regulament de sporuri, definitivarea şi punerea în aplicare a legislaţiei de salarizare specifică sistemului sanitar şi de asistenţă socială.

La fiecare dintre cele trei ministere s-au adunat aproximativ 100 de sindicalişti, care vor protesta aproximativ două ore. Delegaţii ale protestatarilor vor lăsa la cele trei ministere lista cu revendicările lor.

ADVERTISEMENT

Protestatarii mai cer asigurarea unei finanţări adecate a unităţilor sanitare de stat, reglementarea funcţionării reţelei de medicină şcolară, respectarea normativelor de personal şi rezolvarea situaţiei Contractului Colectiv de Muncă pentru sectorul “Sănătate. Activităţi sanitar-veterinare” de către Consiliul Naţional Tripartit.

Reprezentanţii Federaţiei Sanitas acuză Ministerul Sănătăţii că nu respectă prevederile acordului încheiat în 7 aprilie 2014 şi susţin că negocierile purtate la semnarea acordului cu reprezentanţii MS, dar şi cu cei ai Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, nu şi-au găsit o rezolvare favorabilă până în prezent.

ADVERTISEMENT

Sindicaliştii atrag atenţia reprezentanţilor celor trei ministere că tergiversarea rezolvării problemelor care persistă de mult timp în sistemul sanitar va duce atât la proteste sindicale organizate sau spontate, cât şi “la o stare amplă de nemulţumire a beneficiarilor serviciilor oferite de către unităţile sanitare de stat”.

Federaţia Sanitas anunţa, la sfârşitul lunii octombrie 2012, că în urma discuţiilor cu premierul Victor Ponta s-a stabilit ca din ianuarie 2015 să fie majorate cu 100 de lei salariile tuturor angajaţilor din sănătate şi din asistenţă socială, nu doar cele sub plafonul de 1.500 de lei, aşa cum se discutase în iunie, la Ministerul Finanţelor.

ADVERTISEMENT

Sursă: www.antena3.ro

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri