News
notix pixel id

PROTESTE la Moscova! Mii de ruşi au ieşit în stradă

Opozantul rus Aleksei Navalnîi, condamnat marţi de justiţia rusă la trei ani şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru deturnare de fonduri, a anunţat în cursul serii că nu mai...
30.12.2014 | 20:08
PROTESTE la Moscova! Mii de ruşi au ieşit în stradă

Opozantul rus Aleksei Navalnîi, condamnat marţi de justiţia rusă la trei ani şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru deturnare de fonduri, a anunţat în cursul serii că nu mai respectă arestul la domiciliu pentru a participa la o manifestaţie în centrul Moscovei, dar a fost rapid reţinut de poliţie după ce a părăsit locuinţa.

„Da, arestul meu la domiciliu este încă în vigoare, dar astăzi îmi doresc prea mult să fiu alături de voi. De aceea vin şi eu la manifestaţia” din Piata Manej, în apropierea Kremlinului, a scris Navalnîi într-o postare pe Twitter, scrie independent.md.

Acesta a fost arestat însă la scurt timp după ce a sosit în Piaţa Manej, acolo unde câteva mii de ruşi protestau împotriva deciziei justiţiei ruse de a-l condamna la trei ani şi jumătate de închisoare cu suspendare. În acelaşi dosar, fratele său a primit tot trei ani şi jumătate, dar cu executare.

Alături de Navalnîi au fost arestaţi mai mulţi activişti. Protestul continuă şi la această oră în centrul Moscovei. Protestatarii scandează împotriva lui Vladimir Putin şi a presei ruse controlate de Kremlin.

 

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 865. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri